Чи стягуватимуть на Закарпатті автостанційний збір із пільговиків-учасників бойових дій?

Чи стягуватимуть на Закарпатті автостанційний збір із пільговиків-учасників бойових дій?
Депутати Закарпатської облради схвалили пропозицію очільника Михайла Рівіса щодо скасування стягнення автостанційного збору з учасників бойових дій, які мають право на пільговий проїзд.

 

У разі отримання у квитковій касі автостанції квитка на пільговий проїзд автобусом приміського або міжміського сполучень особа має сплатити автостанційний збір, який не входить у вартість проїзду, а є платою за надання автостанціями обов'язкових послуг, пов'язаних із проїздом пасажирів автобусними маршрутами загального користування. Пільг щодо сплати цього збору чинним законодавством не встановлено, а суперечки, які виникають при видачі квитків у квиткових касах автостанцій, є постійними.

Тож депутати Закарпатської обласної ради вважають за необхідне на законодавчому рівні вирішити зазначене питання і пропонують скасувати стягнення автостанційного збору з учасників бойових дій, які мають право на пільговий проїзд, згідно із чинним законодавством України.

Внесення таких змін у законодавство дозволить повною мірою реалізувати та врегулювати гарантовані Конституцією України соціальні права та гарантії учасникам бойових дій, які захищали суверенітет та територіальну цілісність України і мають право на пільговий проїзд згідно з Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Соціальним наслідком такого кроку стане відновлення справедливості та усунення суперечок при видачі у квиткових касах автостанцій пільгових квитків.

Прес-служба облради

 

09 квітня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів