Москаль про ремонт доріг: скарги на голову ОДА в соцмережах ремонту абсолютно не допоможуть

Москаль про ремонт доріг: скарги на голову ОДА в соцмережах ремонту абсолютно не допоможуть
Голова ОДА прокоментував заяви мешканців Петрова на Виноградівщині щодо жахливого стану міжнародної траси М-26.

 

– Я особисто вже неодноразово роз’яснював мешканцям Закарпаття особливості реформи в дорожній галузі й перепідпорядкування автомобільних доріг різним структурам.

Зараз роз’яснюю публічно ще раз – для мешканців с.Петрово Виноградівського району, котрі пишуть у соцмережах, наче я погано прийняв їх у облдержадміністрації. Отже, внаслідок реформування дорожньої галузі постановою Кабінету міністрів України на баланс обласної державної адміністрації передані дороги обласного й районного значення. Комунальні дороги як і раніше залишилися на балансі сіл, селищ, міст і об’єднаних територіальних громад, а міжнародні, національні, регіональні й територіальні дороги знаходяться на балансі Міністерства інфраструктури України (конкретніше – в Службі автомобільних доріг України). Мешканці с.Петрово перед тим, як іти в облдержадміністрацію, могли спокійно прийти до свого сільського голови й спитати, на чиєму балансі знаходиться їхня дорога. Оскільки вони не пішли до нього, пояснюю я: дорога М-26 «КПП «Вилок» – Вилок – Неветленфолу – КПП «Дяково» протяжністю 18,9 кілометрів, яка пролягає через Петрово, є міжнародною дорогою державного значення й перебуває на балансі Служби автомобільних доріг Міністерства інфраструктури України. До дорожньої реформи на капітальний ремонт цієї дороги в 2016 році було виділено 62 мільйони гривень, а в 2017-му – 58 мільйонів гривень.

Після дорожньої реформи ні обласна державна адміністрація, ні обласна рада не мають до цієї дороги жодного відношення. Робити чи не робити тут капітальний ремонт, вирішує виключно Кабінет міністрів України. На жаль, після дорожньої реформи Кабмін не виділив на дорогу М-26 жодної копійки. Тому для продовження ремонту мешканцям Петрова слід іти не в облдержадміністрацію і не в обласну раду, а в Кабінет міністрів України або його підрозділ – Службу автомобільних доріг. Заяви чи скарги на голову ОДА в соцмережах ремонту абсолютно не допоможуть.

До речі, інформую мешканців Петрова, що додатковим джерелом для ремонту дороги М-26 може бути субвенція на соціально-економічний розвиток 73-го мажоритарного округу, народним депутатом від якого є Іван Балога, за котрого голосували й виборці Петрова. Шановний нардеп неодноразово отримував багатомільйонну субвенцію на свій округ, однак на ремонт дороги М-26 не виділив ні копійки. То невже мешканці Петрова не хочуть спитати свого нардепа, чому він не допомагає своїм виборцям?

moskal.in.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

10 квітня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів