В Ужгороді з'явилась алея з платанів!

В Ужгороді з'явилась алея з платанів!
До 90-річчя Ротарійського руху в Україні, відзначення якого відбуватиметься 4 травня, сьогодні в Боздоському парку в Ужгороді висадили алею з 49 платанів. Із ініціативою виступили представники Ротарійського клубу “Ужгород”, які й придбали саджанці. 

 

До висадки молодих дерев долучилися міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, його заступник Ігор Фартушок, головний архітектор міста Олег Боршовський, депутати Ужгородської міської ради Анатолій Ковальський (директор КП “Боздоський парк”)  та Володимир Химинець, представники Ротарі-клубів “Ужгород” і “Ужгород-Скала”, небайдужі ужгородці, які підтримали цю ініціативу. 

Варто зазначити, що це буде вже друга платанова алея в обласному центрі Закарпаття. Гуляючи Слов’янською набережною, ужгородці та гості міста можуть побачити тут дорослі платани. 

Довідково: Платан відноситься до невеликого роду дерев, що походить з північної півкулі. Вони зазвичай ростуть біля річок та інших водойм. але водночас є стійкими до посух. Платани мають стовбур циліндричної форми, який може досягати 50 метрів заввишки та 18 метрів в окружності. Кора має зеленувато-сіре забарвлення, періодично оновлюється. За сприятливих умов дерева живуть до 2 тисяч років.

 

Джерело: прес-служба Ужгородської міської ради

 

 

 

15 квітня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів