Перечинські лісівники та місцеві жителі об’єдналися – заклали розсадник

Перечинські лісівники та місцеві жителі об’єдналися – заклали розсадник
В лісовому фонді Дубриницького лісництва ДП «Перечинський лісгосп» створено новий лісовий розсадник, в котрому закладено шкілку дугласії.

 

Дугласія або псевдотсуга Мензіса – це швидкоросла вічнозелена хвойна рослина, батьківщиною якої є Північна Америка. Доросла рослина може досягати висоти 130 м, а діаметр біля кореневої шийки – до 5 м.

Дугласія – довгожитель, вік деяких екземплярів складає 800-1000 років. Деревина псевдотсуги Мензіса, завдяки красивій текстурі, довговічності та високій стійкості, високо ціниться й посідає важливе місце на європейському ринку деревини. Ця рослина добре акліматизувалась в нашому регіоні та дає високі показники продуктивності.

Саме тому, лісівники Перечинського лісгоспу активно впроваджують дугласію в лісові насадження Перечинщини.

У кварталі 26 виділі 27 урочище Саковець Дубриницького лісництва лісівниками, спільно із місцевими жителями, для дорощування посадкового матеріалу, на площі 0,02 га закладено 4 500 штук сіянців дугласії в шкілку. В подальшому, за шкілкою проводитимуться догляди і тільки як рослинки підростуть, сформують міцну кореневу систему їх буде використано для створення лісових культур та озеленення населених пунктів на території Перечинщини.

Лісівники щиро дякують за допомогу в створенні лісового розсадника жителям с. Пастілки: Грицик В.М. та Кухта М.Б., с. Новоселиця: Шевченко В.В. 

Окрема подяка жінкам, які попри весняні роботи на своїх огородах допомогли лісівникам заготовити сіянці для шкілки. Дякуємо: Добей В.М., Томаш Н.В., Кравченко М.Ю. та Баняс Т.М. Заготівля сіянців проводилась на ПЛНД дугласії в урочищі Шалені Вершки квартал 24 виділ 8 Дубриницького лісництва.

Лісівники впевнені, що своєю кропіткою працею зможуть не тільки зберегти, а й збільшити лісистість нашого регіону. Звичайно, якщо всі громадяни будуть їх підтримувати та долучатись до не легкої, але благородної справи на благо майбутніх поколінь.

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

 

16 квітня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів