Корисно знати: як боротися з набряками під очима

Корисно знати: як боротися з набряками під очима
Зберігайте собі поради!

 

До більш простих і доступних методів боротьби з мішками відносяться:

  • Очні краплі, що знімають набряк, викликаний алергією.
  • Пиття рідини, щоб запобігти зневодненню.
  • Компреси з льодом.
  • Вживання в їжу продуктів, багатих калієм, таких як банани, для усунення надлишку рідини в організмі.
  • Умивання холодною водою.

Щоб позбутися від набряків під очима і запобігти їх появі в майбутньому, слідуйте також наступним порадам.

Налагодьте раціон харчування і здоровий сон

Щоб не провокувати появу "мішків", приберіть з раціону дуже гострі і солоні продукти. Вони затримують воду в організмі, що в результаті "осідає" під очима. Також контролюйте кількість рідини, яку ви випиваєте протягом дня. Вона не повинна перевищувати 1,5 літра води в день.

Ваша вечеря має бути за 4 години до сну, не пізніше. В період після вечері можете випити не більше 1 склянки рідини. Якщо з "мішками" в області очей нічого не робити, шкіра з часом розтягнеться, і навіть при відсутності в організмі зайвої рідини буде злегка звисати.

Постійний недосип утримує воду в організмі. Так, якщо ви постійно не висипаєтеся — чекайте набряклості. Стежте, щоб ваш сон становив не менше 7 годин на добу.

Відмовтеся від кави і алкоголю

Якщо ви схильні до появи набряків під очима, відмовтеся від кави і алкоголю. В ідеалі, відмовитися від цих продуктів назовсім. Якщоважко відмовитися, то пийте каву тільки в першій половині дня, а з алкоголю вибирайте сухі вина і коньяк.

 

Гуляйте

Щоб не було набряків, потрібно гуляти. Так, прогулянка (як і будь-яка інша фізична активність) прискорює обмінні процеси в організмі, а значить сприяє виведенню зайвої води з організму.

Користуйтеся спеціальною косметикою

Багато косметичних брендів випускають косметику, яка покликана боротися з набряками. Такі засоби, зазвичай, покращують кровообіг і сприяють виведенню рідини з конкретної зони. Однак, пам'ятайте, косметика здатна поліпшити ефект від перерахованих вище кроків. Самостійно вона не впорається з проблемою.

Джерело: Ukr.Media.

 

17 квітня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів