На Ужгородщині зафіксовано спробу підпалу лісу

На Ужгородщині зафіксовано спробу підпалу лісу
У четвер, 18 квітня,на території Ужгородського лісництва ДП «Ужгородський лісгосп» виникло загоряння, яке могло перерости у велику лісову пожежу.

 

На ліквідацію пожеж було залучено 10 працівників лісового господарства, 3 рятувальники та різний пожежний інвентар, оскільки загоряння виникло у важкодоступному місці. Завдяки злагодженим діям рятувальників та лісівників, пожежі вдалося швидко локалізувати. Всього низовою пожежею охоплено 0,5 гектарів. Імовірна причина загорання – умисний підпал. Оскільки днями були зафіксовані подібного сценарію два загоряння. Лісівники готують матеріали по даних пожежах для проведення розслідування правоохоронними органами. У зв’язку з цим, дирекція ДП «Ужгородський держлісгосп» звертається до громадян і попереджає про суворе дотримання правил пожежної безпеки в лісі та заборону масового відвідування лісових масивів, розведення багать у ньому.

??Лісова охорона підприємства нагадує про відповідальність за порушення правил пожежної безпеки. Знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі – тягнуть за собою відповідно до статті 77 КУпАП накладення штрафу на громадян від п’яти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 85 до 255 грн) і на посадових осіб – від п’ятнадцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 255 до 850 грн) з обов’язковим відшкодуванням збитків завданих лісу відповідно до ст. 107 Лісового Кодексу України.

Джерело: ЗОУЛМГ

 

20 квітня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів