Жінкам на замітку: все, що потрібно знати про SPF-захист

Жінкам на замітку: все, що потрібно знати про SPF-захист
Потрібно знати, перш ніж використовувати.

 

З чого складається крем з SPF

UVA — спектр являє собою довгохвильовий діапазон і становить 90% всіх променів, що доходять до нас. Ці промені з нами цілий рік. Вони проходять крізь хмари і скло, їх глибоке проникнення в шкіру досягає клітин дерми. Під їх дією з'являється засмага, але і зростає синтез вільних радикалів, через що шкіра піддається фотостарінню: втрачає пружність, еластичність, що приводить до появи передчасних зморшок. При «надлишку» цих променів може спровокуватися «алергія на сонце». Її симптомами є свербіж, почервоніння, пігментні плями, літній сонячний дерматит. Промені можуть викликати порушення створення клітин, що веде до ракових захворювань.

UVB-спектр - середній діапазон, становить 10% променів. Вони частково затримуються озоновим шаром, хмарами і склом. Максимальна активність UVB-променів припадає на період з 10:00 до 16:00 годин. Вони містять у собі велику кількість енергії, тому і проблем можуть принести багато. При надмірному опроміненні шкіра отримує серйозне пошкодження.

UVC-спектр — короткохвильовий діапазон (не доходить до Землі, утримується атмосферою, і це добре). Такі промені використовують у спеціальних лампах для стерилізації.

Що таке фототип шкіри

Фототип шкіри — це ступінь чутливості шкіри до дії ультрафіолетових променів в залежності від генетики. Сьогодні існує багато класифікацій за типом шкіри. В області косметології найбільш поширена та, яка створена ще в 1975 році. Її автором є Томас Б. Фіцпатрік. Він виокремив шість фототипів шкіри:

Перший фототип - це кельтський тип. У таких людей ніжна, молочно-біла шкіра, часто з ластовинням, руде або світле волосся, блакитні або зелені очі. Утворення пігменту в шкірі таких людей незначне. Вони швидко обгоряють і практично не засмагають. Під відкритими сонячними променями людям з таким фототипом рекомендується перебувати не більше 5-10 хвилин.

Другий фототип — нордичний, арійський. Шкіра у таких людей світла, ластовиння мало або немає зовсім, очі світлі, волосся теж світле (може бути світло-русяве або каштанове). Засмага лягає погано, але незначний відтінок сонця все ж залишається. Час перебування на сонці — не більше 10-15 хвилин.

Третій фототип - темний європейський. У таких людей карі або сірі очі, темно-русяве або каштанове волосся, трохи смаглява шкіра без ластовиння, яка легко засмагає. Допустиме перебування на сонці до 20-35 хвилин.

Четвертий фототип — середземноморський або південно-європейський. У людей цього типу смаглява оливкова шкіра без ластовиння, темні очі, темне волосся. Люди такого типу добре засмагають. Допустиме прийняття сонячних ванн до 30-40 хвилин.

П'ятий фототип - індонезійська або середньо-східна. У цих людей дуже смаглява шкіра без ластовиння, волосся темне, очі темні, шкіра швидко загоряє. Рекомендується застосування сонцезахисних засобів лише при інтенсивному впливі сонячних променів.

Шостий фототип - афроамериканці. У них дуже темна шкіра, чорне волосся і очі. Людям з цим фототипом шкіри при проведенні косметологічних процедур потрібно бути обережними, адже навіть при проведенні епіляції така шкіра може дати ефект гіперпігментації. Рекомендується застосування сонцезахисних засобів лише при екстремальному впливі сонячних променів.

Вам потрібно пам'ятати, що через хмари проходить до 80% випромінювань, і всі вони відбиваються від поверхонь — води, льоду, снігу, асфальту, трави і піску. А інтенсивність відбитих променів вища, ніж прямих. Тому шкіру від сонця важливо захищати завжди, навіть якщо воно сховалося за хмарами: в сонячну і похмуру погоду, у місті, на пляжі, під час купання і катання на лижах.

Надмірне перебування на сонці в будь-яку пору року без захисту SPF пошкоджує її епідермальний бар'єр і імунну систему, уповільнює мікроциркуляцію, викликає сухість, гіперкератоз, зморшки і тьмяний колір обличчя. Ультрафіолетове випромінювання — головний фактор, що прискорює старіння вашої шкіри.

Сьогодні на ринку представлений широкий вибір різних кремів з різним ступенем захисту. Ви навіть зможеш знайти тональні засоби із захистом SPF і будете впевнені, що не тільки чудово виглядаєте, але і захищені від шкідливого сонячного впливу.

Тільки пам'ятайте, що такі креми необхідно оновлювати кожні 2-3 години, знімаючи попередній шар вологою серветкою.

Джерело: Ukr.Media.

 

21 квітня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів