Курсантам військової кафедри УжНУ розповідали про гібридну війну

Курсантам військової кафедри УжНУ розповідали про гібридну війну
Днями військові окремої 128-ї гірсько-штурмової Закарпатської бригади провели для курсантів військової кафедри УжНУ практичне заняття на тему «Українська армія в умовах гібридної війни з Російською Федерацією: нові виклики».

 

Євген Бондар

Євген Бондар

Розпочали з короткої відеопрезентації ЗСУ. «Я б хотів, аби ви насамперед розуміли, наскільки важливою є професія військового в цілому. Збройні сили – це фактично єдиний інститут, який нині стоїть на захисті територіальної цілісності України. Хочеться, щоб ви черпали інформацію передусім від учасників подій, а не з соціальних мереж, де, на жаль, часто трапляються фейки. Ми всі маємо розуміти, що в країні війна. Маю надію, що продовжимо співпрацю, адже ви – майбутнє держави!» – звернувся до студентів полковник, заступник командира бригади генерально-психологічного забезпечення Євген Бондар.

Наталія Мещерякова, начальник групи цивільно-військового співробітництва, показала зворушливе відео, зйомки якого відбувалися на лінії фронту.

Далі Наталія Мещерякова розповіла про речове забезпечення, заробітну плату військових, військові містечка на Закарпатті. Згадала й про те, як у країні починалася війна: «У 2014 році я була волонтером. Ми привозили для військових форму, оскільки держава не могла забезпечити армію всім необхідним. Нині ж ситуація значно краща і волонтерська допомога здебільшого спрямована на надання соціальної підтримки».

Відтак військові перейшли безпосередньо до теми гібридної війни. «Найбільша небезпека – не кулі і ворожа артилерія. Передусім  небезпечним є втручання російських ЗМІ в український інформаційний простір, відтак їхній вплив на свідомість наших громадян», – резюмувала Наталія Мещерякова.

Пані Наталя розповіла про цивільно-військову співпрацю, роботу з місцевим населенням, ризики в умовах конфлікту. Також було наголошено на тому, що одним із основних завдань нині є формування позитивного іміджу ЗСУ. Армія відновлює інфраструктуру Донбасу, допомагає місцевому населенню, спрямовує туди допомогу, працює з місцевими телеканалами й гуманітарними місіями з різних країн світу.

«Наша фізична протидія російській пропаганді – це спілкування з місцевими. Ми говоримо з людьми, пояснюємо ситуацію, розповідаємо про фейки пропаганди, розповсюджуємо різні плакати», – додала Наталія Мещерякова.

На завершення військові розповіли, як працює аеророзвідка, показавши цікаве відео. Також у ході бесіди було згадано про запитані у зоні бойових дій професії.

Кароліна Бучковська,

фото Ганни Фельцан, сайт УжНУ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

23 квітня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів