Закарпаття: гусениця, що знищує самшит, уже відродилася. Як боротися?

Закарпаття: гусениця, що знищує самшит, уже відродилася. Як боротися?
Власники самшитових декоративних насаджень в області останнім часом не раз стають свідками того, як вічнозелені кущі несподівано висихають. Причиною такого недомагання, як виявляється, є шкідник самшитова вогнівка. Це інвазійний вид метеликів із сімейства вогнівок-трав’янок, який випадково був завезений в Україну кілька років тому з Європи.

 

Самшитова вогнівка - це інвазійний вид метеликів із сімейства вогнівок-трав’янок, який випадково був завезений в Україну кілька років тому з Європи, інформує ГУ Держпродспоживслужби у Закарпатській області.

В управлінні інформують: "Для боротьби із самшитовою вогнівкою застосовують інсектициди: актелік, децис профі, карате Зеон, фастак, наповал у рекомендованих нормах внесення. Обробляти кущі слід ретельно, особливо з внутрішнього боку, оскільки гусениці ховаються у гущі листків, павутині. Протягом вегетаційного періоду шкідник дає 3-4 покоління, тому часто виникає необхідність неодноразово обробляти рослини інсектицидами.  При проведенні обробітків у населених пунктах необхідно чітко дотримуватись вимог «Державних санітарних правил «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві».

Зокрема, забороняється  застосування  пестицидів  для  захисту зелених насаджень на  територіях лікувально-профілактичних і дитячих установ, спортивних  майданчиків,  підприємств харчової промисловості, а також усередині густонаселених житлових кварталів. Водночас застосування пестицидів для захисту зелених насаджень заборонене у денний час (дозволяється тільки з 22 до 7 годин ранку). Також обробляти  індивідуальні  сади і городи в межі населеного пункту можна лише пестицидами,  які дозволені  для роздрібного продажу населенню «Переліком пестицидів і агрохімікатів, дозволених до   використання в Україні».

Аби уникнути підробок, препарати слід закуповувати у спеціалізованих торгових точках для торгівлі пестицидами".

uzhgorod.net.ua

 

 

23 квітня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів