В Ужгороді учасники майстер-класу творили «Чарівний світ писанки»

В Ужгороді учасники майстер-класу творили «Чарівний світ писанки»
У Закарпатському обласному музеї народної архітектури та побуту відбувся традиційний майстер-клас для дітей «Чарівний світ писанки». Захід уже п’ятий рік поспіль організовують департамент культури облдержадміністрації і Служба у справах дітей Закарпатської ОДА задля залучення малечі та юні з різних куточків краю до святкового рукоділля та цікавого дозвілля.

 

Цього разу на майстер-клас завітали близько 80-ти учасників, а саме діти-сироти і позбавлені батьківського піклування, котрі виховуються в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу на Великоберезнянщині, Виноградівщині, Перечинщині, Мукачівщині, вихованці притулку для дітей Служби у справах дітей Закарпатської ОДА (смт.Батьово) та Закарпатського центру соціально-психологічної реабілітації дітей (м.Свалява) в супроводі дорослих.

Привітали учасників директор музею Василь Коцан, заступник директора департаменту культури Вікторія Гойдош і начальник Служби у справах дітей облдержадміністрації Світлана Якімеліна, а також голова обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України Людмила Губаль. Мовили про те, що в ці дні повсюди в області проходять численні заходи, покликані наблизити людей до розуміння й передчуття одного з найглибших та найсвітліших християнських свят – Великодня. І нинішній захід – не виняток, хоча, безумовно, він подарує незабутні враження всім учасникам: у широкому дружньому колі відбувається справжнє таїнство – малі рученята створюють величну Писанку. Кожна – неповторна, адже відображає не лише візерунки, квіти, птахів і тварин, а й внутрішню красу свого автора, його почуття, мрії та сподівання.

Детальніше посвятили учасників у символізм і тонкощі писанкарства знані майстрині краю Людмила Губаль, Марія Купарь, Світлана Залуцька, Олена Гораль, Вікторія Сімкович, Ольга Ловга та Любов Павлишин. Під їхнім умілим керуванням упродовж більше двох годин діти завзято трудилися над створенням воскових писанок, крапанок, мальованок, мотанок, писанок у техніках декупажу, декорування крупами тощо.

Приємною несподіванкою цьогоріч стала участь нацгвардійців, котрі саме відвідували музей і не змогли відмовити дітям, радо підхопивши творчу естафету. 

Усю виготовлену святкову атрибутику діти взяли з собою на згадку чи в подарунок близьким. Організатори ж доповнили ці сувеніри і щедрими великодніми кошиками. Далі на всіх учасників чекали святковий обід, огляд цікавих тематичних виставок у музеї та екскурсія Ужгородським скансеном.

Преса ОДА

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

24 квітня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів