Прикордонники на Закарпатті не дали нелегалам відвідати омріяний ЄС

Прикордонники на Закарпатті не дали нелегалам відвідати омріяний ЄС
Два випадки порушення законодавства з прикордонних питань зафіксували протягом доби військовослужбовці Чопського загону.

 

Учора зранку дільничний інспектор від відділу «Великий Березний» затримав невідомого азійської зовнішності без документів, що посвідчують особу та підтверджують законність перебування на території України. Іноземця, що назвався громадянином Індії, виявили на околиці населеного пункту Великий Березний неподалік кордону зі Словаччиною.

Затриманий пояснював, що навчається в одному з місцевих вишів, проте не зміг підтвердити цю інформацію жодними документами. Наразі, чоловіка поміщено у пункт тимчасового тримання Чопського прикордонного загону. Після встановлення особи його буде притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення прикордонного режиму.

Ще одного правопорушника затримали учора ввечері на ділянці відповідальності відділу «Ужгород». Прикордонникам надійшло повідомлення від словацьких колег про те, що камери відеоспостереження зафіксовано рух невідомого в напрямку України. Прикордонники одразу ж вислали у вказаний район групи реагування від найближчих відділень та перекрили напрямки можливого руху правопорушника.

За півтори години пошуків чужинця було затримано. Виявивши ймовірне місце перетину держрубежу, прикордонники пустили по сліду службового собаку. Чоловіка відшукали у лісі у чагарниках, де він сподівався сховатись від правоохоронців. Затриманий не мав при собі документів, що посвідчують особу, проте назвався громадянином Північної Кореї.Він розповідав, що протягом тривалого часу проживав у країнах Європи, доки його не депортували з Німеччини. Оскільки посвідку на повернення він також прострочив, вирішив перетинати кордон поза пунктами пропуску.

Куди та з якою метою насправді прямував правопорушник, правоохоронці наразі встановлюють. Іноземця затримали та доставили у пункт тимчасового тримання Чопського прикордонного загону, а після притягнення до відповідальності за порушення державного кордону України повернуть у Словаччину у порядку реадмісії.

Прес-служба Чопського прикордонного загону

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

24 квітня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів