В Ужгороді вшанували пам'ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС

В Ужгороді вшанували пам'ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС
Голова Ужгородської міської організації «Союз Чорнобиль України» Олександр Чемет нагадав подробиці трагічної події. Хвилиною мовчання вшанували постраждалих від наслідків аварії на ЧАЕС, які пішли з життя.

 

Заступник міського голови Ужгорода Олександр Білак від імені Богдана Андріїва подякував ліквідаторам Чорнобильської аварії за їхній героїзм, повідомив, що керівництво обласного центру розгляне пропозиції щодо збільшення фінансової підтримки організації, привітав із прийдешнім Великоднем, побажав здоров’я та родинного затишку. Також Олександр Павлович вручив ліквідаторам грамоти Ужгородської міської ради, зокрема Володимиру Гучку, Богдану Митничуку, Анні Ісаченко.

Привітав чорнобильців і директор департаменту праці та соціального захисту громадян Ужгородської міськради Андрій Біксей. Спогадами про трагічну сторінку нашої історії поділилися очевидці – члени міської організації «Союз Чорнобиль України». Про проблемні питання організації чорнобильців говорили днями і на зустрічі у міській раді з членами правління організації «Союз Чорнобиль України».

Відповідно до розпорядження міського голови Ужгорода Богдана Андріїва, до 33-ї річниці з дня Чорнобильської катастрофи надали матеріальну допомогу 40 постраждалим від наслідків аварії на ЧАЕС, на що виділили 20 тис. грн.

На засіданні чергової сесії міськради розглянуть також проект рішення про надання трьом постраждалим від ліквідації Чорнобильської катастрофи по 10 тис. грн.

За даними департаменту праці та соціального захисту громадян Ужгородської міськради, зараз у нашому місті 670 осіб, котрі відповідно до Закону України «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» мають право на пільги. Із них – 334 ліквідатори аварії, 165 переселенців із Чорнобильської зони, 40 вдів, 131 дитина має статус потерпілої від Чорнобильської катастрофи.

Джерело: прес-служба Ужгородської міської ради.

 

25 квітня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів