Великдень 2019: 5 оригінальних способів пофарбувати яйця без барвників

Великдень 2019: 5 оригінальних способів пофарбувати яйця без барвників
Чим більше асортимент штучних барвників пропонують сьогодні виробники, тим сильніше людям хочеться повернутися до натуральних і природних фарб.

 

Для початку кілька хитрощів фарбування яєць:

Для фарбування капустою, куркумою, буряком і чорницею краще використовувати яйця білого кольору. Для фарбування цибулею - жовтого.

Щоб уникнути тріщин на шкаралупі, рекомендується заздалегідь викласти яйця з холодильника. Це вбереже їх від перепаду температур. Для посилення ефекту можна додати у воду трохи солі.

Сода добре відбілить яйця перед фарбуванням, а спирт прибере з їх поверхні зайвий жир.

Ні в якому разі не тріть рушником яйця, тільки вийнявши їх з розчинника. Потримайте їх у теплій воді і акуратно просушіть паперовим рушником.

Якщо хочете надати їм блиску, натріть їх рослинною олією.

Часто в якості декору використовують гілочки рослин. Перед фарбуванням прикладіть їх до шкаралупі і щільно загорніть в марлю. Скріпіть все нитками і занурюйте в розчин.

Фарбуємо яйця капустою

Червонокачанна капуста здатна надати яйцям красивий блакитний колір, який буде виглядати нітрохи не гірше штучного барвника. Технологія фарбування дуже проста: змішайте 2 чашки нарізаної червонокачанної капусти, столову ложку оцту і літр води. Отриману суміш поставте на вогонь і після кипіння проваріть протягом 30 хвилин. Опустіть в відвар варені яйця мінімум на півгодини в залежності від відтінку, який Ви хочете отримати. Чим довше яйця знаходяться в розчині, тим більш насиченою буде їх колір.

Фарбуємо яйця куркумою

За допомогою куркуми яйця набувають незвичайний жовтий колір. Пастельний відтінок виходить, якщо помістити їх на 2-3 години в розчин 1 склянки води до 1 столовій ложці куркуми. Якщо хочете більш глибокий і яскравий колір, зваріть в цій суміші яйця. Якщо ж колір вийшов як і раніше недостатньо яскравим, можете залишити яйця в розчині на ніч, але існує ймовірність фарбування білка.

Фарбуємо яйця буряком

Існує кілька способів фарбування яєць буряком. Для світлого рожевого відтінку можна помістити їх в посудину з свіжовичавленим буряковим соком. Якщо ж Ви хочете, щоб шкаралупа придбала бордовий відтінок, залиште яйця в розчині на декілька годин. В даному випадку також існує ймовірність забарвлення білка. Можна також зварити яйця разом з очищеною буряком. Вони забарвляться, а сам овоч відмінно підійде для приготування салату.

Фарбуємо яйця цибулею

Для додання шкаралупі оранжевого кольору відмінно підійде цибуля. Зніміть з 7 - 10 цибулин лушпиння, промийте і помістіть її в невелику каструлю. Залийте все це водою додайте до розчину яйця. Слідкуйте, щоб всі вони були покриті рідиною для рівномірного фарбування. Після кипіння зробіть вогонь менше і варіть 15 - 20 хвилин. Вийміть яйця і дайте їм охолонути.

Фарбуємо яйця чорницею

Ця ягода здатна надати шкаралупі цікавого сріблястого відтінку. Для цього змішайте в посудині 2 склянки води і 2 склянки замороженої чорниці. Коли суміш нагріється до кімнатної температури, розмішайте в ній ягоди і дайте розчину ще постояти. Потім процідіть його, помістіть в нього варені яйця і відправте в холодильник на ніч.

ukr.media

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

27 квітня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів