Залишилось декілька днів на "роззброєння": закарпатці здають в поліцію нелегальну зброю десятками

Залишилось декілька днів на "роззброєння": закарпатці здають в поліцію нелегальну зброю десятками
На Закарпатті, як і в усій державі, триває місячник добровільної здачі зброї. Громадяни активно здають незареєстровану зброю, що звільняє їх від передбаченої законом відповідальності.

 

Лише упродовж минулої доби закарпатці здали до поліції 19 одиниць вогнепальної та холодної зброї.

У квітні на Закарпатті триває загальнодержавний місячник  добровільної здачі зброї. Свідомі громадяни скористалися цією можливістю позбутися нелегальних арсеналів, аби уникнути передбаченої законом кримінальної та адміністративної відповідальності за незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами. 

Так, лише упродовж минулої доби 26 квітня закарпатці здали в територіальні підрозділи поліції 19 одиниць вогнепальної та холодної зброї. 

Зокрема, в дозвільну систему Ужгородського відділу поліції звернулася жителька Ужгорода, щоб здати на знищення 4 ножі, які вона знайшла та не має бажання зберігати вдома. 

У Перечинське відділення поліції звернувся місцевий юнак, який здав на знищення 5 саморобних ножів, дві пари металевих нунчаків та один металевий кастет. Зі слів заявника, цю холодну зброю він знайшов на горищі свого будинку під час прибирання. 

Житель села Великі Лучки Мукачівського району здав у поліцію незареєстровану мисливську рушницю, яку просить офіційно зареєструвати на нього. 

Жителька села Кольчино Мукачівського району принесла в поліцію для тимчасового зберігання та подальшої перереєстрації нарізний карабін, який належить її синові.

Житель села Богдан Рахівського району здав у поліцію на знищення металевий кастет. 

Чотири ножі здав у Тячівський відділ поліції для подальшого знищення житель села Нижня Апша. 

Відділ контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи УПД ГУНП в Закарпатській області наголошує: краяни, у яких є незареєстрована зброя, мають змогу здати її до відділків поліції, уникнувши при цьому кримінальної відповідальності. За потреби, у подальшому дану зброю можна легалізувати, зареєструвавши на себе.

Водночас нагадуємо, що за незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами передбачена кримінальна відповідальність згідно ст.263 Кримінального кодексу України. Крім цього, закон передбачає адміністративну відповідальність за неналежне придбання, зберігання та передачу гладкоствольної мисливської зброї (ст.190 КУпАП).

Аби здати в поліцію зброю, слід звернутися з відповідною заявою до інспекторів з контролю за обігом зброї територіального відділу чи відділення поліції.

Місячник добровільної здачі зброї завершується в кінці квітня.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

27 квітня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів