Засідання Ради голів ОСББ при Ужгородському міському голові: про що говорили?

Засідання Ради голів ОСББ при Ужгородському міському голові: про що говорили?
Чергове засідання Ради голів ОСББ при Ужгородському міському голові провели днями у міській раді. Розглянули кілька питань, зокрема відшкодування пільг та субсидій населенню, налагодження співпраці із інтернет-провайдерами, обговорили механізми боротьби з боржниками в житлових будинках ОСББ, ЖБК та проблеми з розташуванням майданчиків твердих побутових відходів і встановлення контейнерів для великогабаритного сміття на прибудинкових територіях.

 

Як зазначалося, у зв’язку із зміною мінімальної заробітної плати граничний розмір внесків для нарахування пільг та субсидій буде постійно переглядатися. Тому спільно із представником департаменту праці та соціального захисту населення Ужгородської міської ради дійшли консенсусу – департамент автоматично вноситиме поправки при нараховуванні пільг та субсидій і повідомляти керівників ОСББ на електронні пошти про зміни.

Запросили на засідання й представників інтернет-провайдерів, бо ті мають різне бачення співпраці з ОСББ. Будинок, в якому провайдери встановлюють своє дороге обладнання та підключаються до електричних мереж – є спільною власністю мешканців, наголошували керівники ОСББ, тому співпраця і договори повинні укладатися не тільки з мешканцями, а і з об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків, щоби уникнути як пошкоджень як дорогої апаратури, так і конструкцій будинку. Потрібно також укласти відповідні договори сервітуту, здійснювати оплату ОСББ за користування приміщеннями.

Щодо роботи з боржниками голів ОСББ консультував представник управління правового забезпечення Ужгородської міської ради. Зокрема, обговорили варіанти досудового та судового впливу, вирішили також, що зразки судових позовів та наказів розповсюдять у групах спілкування керівників об’єднань і в подальшому вивчать, як ефективніше впливати на боржників.

Наболіле питання розташування сміттєвих майданчиків та їх утримання домовилися розглянути в періодах між засіданнями в кожному індивідуальному випадку, оскільки залишилося кілька спірних територій, де необхідно дійти згоди.

Представник Фонду енергоефективності запропонував ближчим часом провести семінар для представників ОСББ з метою підготовки до участі в програмах Фонду.

Також члени Ради обговорили внутрішні питання щодо покращення ефективності роботи органу.

Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

02 травня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів