Делегація Ужгородської міськради – з робочим візитом у німецькому місті-побратимі Дармштадті

Делегація Ужгородської міськради – з робочим візитом у німецькому місті-побратимі Дармштадті
Делегація Ужгородської міської ради цими днями з робочим візитом перебуває у німецькому місті-побратимі Дармштадті. Напередодні заступник Ужгородського міського голови Олександр Білак на запрошення технічного університету Дармштадта провів лекцію для студентів, які здобувають ступінь магістра на факультеті цивільної інженерії.

 

Олександр Павлович представив комплекс сучасних інфраструктурних, зокрема транспортних викликів, які потрібно долати і в самому Ужгороді, і з огляду на логістичне розташування міста на західному кордоні України, поруч із державами Європейського Союзу.

Обласний центр Закарпаття має понад тисячолітню історію, місто поруч із кордоном зі Словаччиною, відтак обмеженість його території, вузькі вулички центральної частини важко справляються з навалою машин, які є у власності мешканців та осіб, котрі щодня приїжджають на роботу чи у справах. При цьому Ужгород не має громадського електротранспорту, лише автобуси. Щоб поліпшити міське сполучення, зменшити навантаження на екологію, один із кроків, які запровадила міська влада – вперше за багато років створено комунальне транспортне підприємство, торік придбано перші комфортабельні, великої пасажиромісткості, зі зручностями для маломобільного населення автобуси. Цього року і в наступні заміна громадського транспорту на сучасний продовжиться.

Розповів Олександр Білак і про комплексні підходи до вирішення ще однієї інфраструктурної проблеми – забезпечення доступності вулиць і будівель Ужгорода для людей з інвалідністю.

Один із перспективних напрямків розвитку нашого міста – туризм, проведення різнопланових фестивалів, а це потребує поліпшення міської інфраструктури, розвитку супутніх сервісів, інформаційного забезпечення, а також поліпшення можливостей логістичного зв’язку. Детально зупинився Олександр Павлович на особливостях авіасполучення з Ужгородом, перспективах розбудови доріжок, паркінгів для велосипедистів, розвитку мережі відеоспостереження на вулицях для зменшення аварійності, безпеки міста.

Олександр Білак акцентував, як для вирішення цих та питань у багатьох інших сферах міська влада бере активну участь у програмах транскордонного співробітництва, насамперед із містами-побратимами із сусідніх європейських країн, співпрацює з громадськими організаціями. Так, за програмою Польща-Білорусь-Україна 2014-2020 в Ужгороді облаштують 5 парклетів – зелених зон зі зручностями для людей з інвалідністю, 2 велостоянки, зроблять пониження тротуарів біля пішохідних переходів, підвищення на проїжджих частинах, аби водії знижували швидкість, встановлять тактильну плитку та яскраві світлові елементи для слабозорих. За іншими проектами планується додаткове забезпечення міста камерами спостереження, встановлення заправок для електромобілів тощо.

Студенти Дармштадського технічного університету, які вже незабаром завершують навчання, цікавилися, хто і як слідкує за порядком в Ужгороді, який щодо цього розподіл повноважень між муніципальною вартою, поліцією та патрульними; яким транспортом користуються студенти, які пільги мають різні категорії населення; проводили паралелі з вирішенням окремих питань у Дармштадті.

Прес-служба Ужгородської міськради

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

03 травня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів