Ужгородців закликають не ігнорувати кір, а йти вакцинцуватися!

Ужгородців закликають не ігнорувати кір, а йти вакцинцуватися!
У зв’язку з інтенсивними темпами поширення кору медики, працівники управління охорони здоров’я Ужгородської міської ради продовжують роз’яснювальну роботу.

 

На жаль, кількість відмов від щеплень залишається високою, тому днями, зокрема, провели зустріч у мікрорайоні Радванка, у місцях компактного проживання ромів.

 Із ужгородцями спілкувалися начальник управління охорони здоров’я міськради Василь Решетар, директор департаменту праці та соціального захисту населення Андрій Біксей, заступник директора цього департаменту, депутат Ужгородської міської ради Мирослав Горват розповідали про важливість вакцинації, зазначали, що безкоштовна вакцина є в усіх сімейних амбулаторіях міста, тож закликали йти і робити щеплення.

Нагадаємо, у 2018 році в Ужгороді зареєстровано 438 випадків захворювання кором ( у тому числі 266 дітей), із них 207 – нещеплені, у 193 осіб не відома кількість щеплень через відсутність документально підтверджених даних, лише 38 захворілих мали документально підтверджені дані про щеплення (8,65%). За перші три місяці 2019 року в Ужгороді на кір захворіли 218 осіб, причому зросла питома вага захворілих дорослих (2018р. – 27,5%, 2019 р.– 61,1% . Більшість захворілих не мали щеплень або ж документальних підтверджень, що вони були зроблені.

Довідково. Кір – небезпечне і дуже заразне вірусне захворювання, ліків від якого не існує, а ускладнення можуть призвести до смертельних наслідків. Єдиний спосіб запобігти ускладненням і смерті від кору - вакцинація. Діти і дорослі, які не отримали профілактичне щеплення, знаходяться у зоні ризику. Для вироблення колективного імунітету необхідно, щоб рівень вакцинації досягав 95-98%.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, незважаючи на наявність безпечної та ефективної вакцини, у 2017 році кір став причиною 100 000 смертей у світі, в основному - дітей до 5 років. В Україні із середини 2017 року і по березень 2019 року від ускладнень від кору померло 36 людей, у тому числі – двоє у Закарпатті.

За період з 2000 до 2017 роки вакцинація проти кору дозволила знизити глобальну смертність від кору на 80%. У 2000-2016 роках вакцинація від кору попередила, за оцінками ВООЗ, 20,4 мільйони випадків смерті.

Прес-служба Ужгородської міськради

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

03 травня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів