Російський дисидент в Україні

Українські правозахисники оголосили, що розпочинають кампанію за надання політичного притулку російському журналісту Борісу Стомахіну, екстардиції якого домагається російська влада.

 

Борісу Стомахіну українські органи відмовили у розгляді документів на одержання політичного притулку.

Як вважа? керівник Вінницької правозахисної групи Дмитро Гройсман, влада не хоче створювати прецеденту надання захисту через політичне переслідування у Росії:

"Це, на нашу думку, ? дуже тривожним фактом, тому що надання притулку не ? політичним актом і міграційна служба про це дуже добре зна?. Це - завжди акт гуманітарний. Нерозуміння цього - дуже серйозний симптом хвороби всі?ї міграційної служби. Якщо це - так, то це треба виправляти"

Редактор "Радикальної Політики" Боріс Стомахін сказав на прес-конференції в Ки?ві, що просити притулку в Україні його змусило політичне переслідування в Росії за різку критику на адресу політики нині діючої влади РФ, зокрема її дій щодо Чечні.

Правоохоронні органи Росії порушили карну справу за звинуваченнями у закликах до насильницької зміни конституційного ладу в країні та розпалення расової та національної ворожнечі.

Д.Гройсман також зазначив, що в разі, якщо не вдасться вирішити проблему Б.Стомахіна в органах української міграційної служби, очолювана ним організація буде вимушена звернутися до суду, бо "співробітники Вінницької міграційної служби грубо порушують українське законодавство щодо надання особі статусу біженця".

Організатори прес-конференції також оприлюднили відкритий лист до голови Державного комітету України у справах національностей та міграції Геннадія Москаля, в якому звертаються до Держкомнацміграції з вимогою скасувати як незаконне рішення міграційної служби Вінницької області про відмову в оформленні документів для вирішення питання про надання пану Стомахіну статусу біженця та зобов'язати міграційну службу розглянути клопотання шукача притулку.

 

16 липня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів