В Ужгороді нагородили переможців конкурсу карикатур „Криве дзеркало”

Вчора в Ужгородському прес-клубі було презентовано результати конкурсу карикатур „Криве дзеркало”, що проводився в Ужгороді молодіжним об’єднанням „Фундація регіональних ініціатив”.

 

Як розповіла голова оргкомітету конкурсу Оксана Пащак, конкурс карикатур проводиться вже вдруге. Минулого разу Фундація отримала дуже багато робіт, які навіть склали окрему виставку в обласні науковій бібліотеці. Цьогоріч карикатур надійшло менше, але організатори обіцяють, що конкурс стане традицією, отримає більше інформаційне висвітлення та збагатиться призами.
Голова правління ФРІ Борис Чернявський розповів, що цього року 20 учасників подали близько 60 робіт. Художникам та аматорам мистецтва було запропоновано 4 тематичні номінації: політична, соціальна, економічна та культурна. Найменше, на відміну від першого конкурсу, надійшло карикатур політичної тематики. Чимало робіт натомість торкалися теми хабарництва, тіньової економіки та охорони здоров’я.
Гран-прі у результаті отримала студентка Ужгородського коледжу мистецтв Мирослава Чмель. Журі, окрім того, відзначило ще й інші роботи юної художниці, тому вона отримала головний приз — цифровий фотоапарат, а також пам’ятний подарунок — футболку з емблемою ФРІ.
Серед переможців також виявилися Інна Крайняй, Юрій Бурдейний та Анатолій Мучичка.
Фундація регіональних ініціатив обіцяє, що започатковані ними конкурси та мистецькі акції отримають якнайактивніше продовження у наступному році. Найперше йдеться про міні-фестиваль „Наше кіно” та проект „Наша музика”. У майбутньому, можливо, буде видано збірник карикатур, якими зможуть користуватися закарпатські ЗМІ.

 

09 грудня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів