В Ужгороді відбудеться показ спектаклю "БЕРКУТ" від майстерні "ҐЕРЦЬ"

В Ужгороді відбудеться показ спектаклю "БЕРКУТ" від майстерні "ҐЕРЦЬ"
БЕРКУТ – від моновистави до рок-балади.Прем'єра спектаклю відбулася в лютому 2015 року, в місті Дніпро. Першочерговий задум і втілення були своєрідним маршрутом звичайного чоловіка - від передумов і вибуху Майдану 2013-го року, а згодом і початку російсько-української війни в якій Герой був безпосереднім маленьким Творцем великих і страшних подій.

 

Особливість полягала в тому, що всю текстову основу створювали поезії різних років написання Івана Франка, які неймовірно чітко й болісно відображали всю гостроту сучасних проблем. Також примітно було то, що Герой через поезії Франка час від часу звертався, а згодом і відкривав шлях в собі до поезій і самої особистости Тараса Шевченка. Згодом майстерня змінила стиль і напрямок своєї творчости, зокрема і деяких спектаклів, тож наразі це дійство, що відійшло від прямих алюзій і документальности до більш ширшого полотна - екзистенційного. В якому поезії Івана Франка слугують трамплінами до іншого виміру і масштабу тем, а Герой набуває інакшої форми буття – позачасової, яка , тим не менш, все одно веде до найзапекліших тем сьогодення.

І все звучить у цьому дійстві – рух, тиша, музика – як рок-балада. Дійство засновано на поезіях Івана Франка, подіях сучасної України та авторської музики, що наживо виконуватиметься під час спектаклю. У 2017 році презентували виставу БЕРКУТ в оновленому форматі спеціяльно для міжнародної акцій "Ніч музеїв" у Музеї українського живопису (м.Дніпро) на тлі картин Матвія Вайсберга "Стіна".

Вперше дійство демонструватиметься за межами Дніпра. Вікове обмеження: 16+.

24 травня о 19:00 в арт-центрі Галерея ІЛЬКО.

Вхід 100 грн, Коло друзів – 80.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

11 травня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів