Попри холодну весну, перша сезонна черешня – вже на ринках Закарпаття (ФОТОФАКТ)

Попри холодну весну, перша сезонна черешня – вже на ринках Закарпаття (ФОТОФАКТ)
Попри холодну погоду та нічні приморозки черешні на Закарпатті врожаять на два тижні раніше, ніж зазвичай.

 

— Це перші ягоди, — на центральному ринку в Мукачеві продавчиня накладає повний стакан дрібних черешень. — Продаємо їх другий день, покупців не бракує, бо люди дивуються такій ранній черешні і усім кортить скуштувати цих ягід. Та є особливості реалізації: ранню черешню в нас продають пучечками або склянками. Приміром сьогодні один пучечок з 10-15 ягід коштує 15 гривень, а склянку черешень — віддам за 45. Там багато ягід, бо рання черешня — дрібна. Та якщо хочете справжніх великих ароматних солодких черешень — чекайте на сонячну теплу погоду”.

Першу сезонну черешню на ринки Мукачева та Ужгорода везуть з Виноградівського та Іршавського районів. Ціна на ранні черешні “кусається”, у оптовиків кілограм ягід коштує від 135 грн, вроздріб — втричі дорожче. Та зазвичай ранні черешні купують для того, щоб потішити малечу. Але вони — водянисті і не такі солодкі, як сортові, приміром “Маївка”, “Жовта гігантська”, “Дончанка”, “Зірка” або “Оксамит”.

Чим корисна черешня? Передусім, якщо ягоду виростили без хімії, як це роблять в гірських районах Закарпаття, такі черешні, особливо темні сорти — зміцнюють кровоносні судини, очищують нирки та ще й допомагають схуднути.

Зазначимо, що на базарах Закарпаття вже активно продають місцеву полуницю. За кілограм спілої, великої ягоди просять від 80 до 90 гривень.

Mukachevo.net

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

12 травня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів