Ужгородців запрошують на виставку заслуженого художника України Віталія Слободського

Ужгородців запрошують на виставку заслуженого художника України Віталія Слободського
24 травня, о 16 00, в обласному центрі Закарпаття, в галереї "Ужгород" (просп. Свободи, 7/26) відбудеться відкриття персональної виставки живопису з нагоди 70-річчя Заслуженого художника України Віталія Слободського.

 

Вхід вільний.

Виставка триватиме до 6 червня.

Довідка

Віталій Слободський (1949, смт Великий Березний Великоберезнянського району Закарпатської області) - Заслужений художник України. Член Спілки професійних художників Закарпаття (2001), Національної спілки художників України (2013). З 12-річного віку навчався у дитячій студії образотворчого мистецтва відомого педагога Золтана Баконія в м. Ужгород. Фахову освіту здобув на художньо-графічному факультеті Одеського педагогічного університету ім. К. Д. Ушинського (1971). У 1970-х рр. стає неодноразовим переможцем обласних творчих конкурсів та виставок. У 1972 р. став лауреатом Українського республіканського фестивалю самодіяльного мистецтва, а його твір до триптиху «Прокляття» відзначений золотою медаллю і Дипломом I ступеня.

Свої твори художник виконує технікою олійного живопису в стилі класичного реалізму. Серед жанрів віддає перевагу пейзажу, натюрморту, портрету. Митця надихає буденне життя його земляків, а також неповторна краса природи рідного краю. Його вправне реалістичне письмо вирізняється гармонійністю, відвертістю та щирістю. Знаний він і як майстер у жанрі сакрального мистецтва – брав участь у реставрації старовинних церков і написанні ікон для храмів у Закарпатті та Словаччині. Роботи автора неодноразово експонувалися в Україні, Угорщині, Росії, Індії, Кубі, Канаді та зберігаються у приватних колекціях України, Словаччини, Росії, Угорщини, Чехії, Німеччини, Великої Британії, Польщі.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

12 травня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів