Корисно знати: компоненти в косметиці, які негативно впливають на шкіру

Корисно знати: компоненти в косметиці, які негативно впливають на шкіру
Беріть на замітку!

 

 

Парабени

Речовини з сімейства парабенів (метилпарабен, бутилпарабен, етилпарабен) володіють високими бактерицидними властивостями, тому використовуються як надійні консерванти для косметики. Парабени перешкоджають розвитку грибків, цвілі, розмноженню бактерій, що подовжують термін зберігання. Ці речовини можна зустріти в кремах, шампунях, лосьйонах, бальзамах. Приблизно 90% всієї продукції має парабени. У країнах ЄС суворо регламентується вміст парабенів в косметиці: 0,4 — 0,8% від загального складу.

Колаген

Колаген, що використовується в косметиці, буває тваринного, рослинного, морського походження. Тваринний колаген має найбільші молекули і не засвоюється через структури, дуже відмінною від складу людської шкіри. Морський колаген найбільш підходить нашому організму, підлаштовується під клітини шкіри. Але він має короткий термін зберігання, тому в креми з морським колагеном додають велику кількість консервантів, що теж негативно діє на дерму.

Пропіленгліколь

При нанесенні на шкіру він на деякий час пом'якшує її, але при цьому витягує з неї вологу і водорозчинні речовини, витісняє з клітин корисні елементи. Це призводить до поступового порушення клітинного обміну, втоми шкіри: вона втрачає нормальний колір, стає в'ялою. З'являється схильність до передчасного старіння.

Сульфати SLS і SLES

Це дуже агресивні речовини, які очищають шкіру шляхом окислення. Ефект такої чистоти оманливий: шкіра пересушується, стоншується, на ній з'являються почервоніння, лущення. Якщо шампунь, гель для душу, піна для ванн, рідке мило містять SLS і SLES, бажано уникати тривалого контакту зі шкірою, і змивати як можна швидше. А краще всього вибирати продукцію, що не містить сульфатів.

Мінеральна олія

Словосполучення «мінеральна олива» викликає асоціації з чимось корисним, і викликає довіру покупця. Але насправді цей інгредієнт — продукт нафтопереробки, має ще одну назву: «технічна олія». У техніці використовується як мастило або розчинник. А в косметиці сприяє рівномірному і комфортному розподілу крему на шкірі, утворює маслянисту плівку, яка утримує вологу.

Тальк

Всім відомий м'який мінерал входить до складу розсипчастих косметичних засобів — рум'ян, дитячої присипки, пудри, сухих дезодорантів. Він покриває поверхню шкіри тонким шаром, що перешкоджає проходженню повітря, закупорює пори, утворює сприятливе середовище для різних бактерій.

Джерело: Ukr.Media.

 

13 травня 2019р.
Çàãðóçêà...

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів

Залишити коментар:

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без будь-яких попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані правоохоронним органам, якщо від них надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати посилання та рекламні повідомлення!

Необхідні поля позначені наступним символом:*