Артур Тиводар представив в Ужгороді виставку "Мнемосіна"

Артур Тиводар представив в Ужгороді виставку "Мнемосіна"
Сьогодні в Закарпатському музеї народної архітектури та побуту відкрилася виставка закарпатського художника Артура Тиводара.

 

Загалом в експозиції представлено понад 20 робіт, частина з яких виконана олією на полотні, решта – у складній змішаній техніці: автор, втілюючи ідею і створюючи полотно, використав і поєднав дерево, полотно, шкіру, дорогоцінне та напівдорогоцінне каміння тощо. Виставка має назву «Мнемосіна».

Як зазначив під час відкриття виставки директор музею Василь Коцан, «Мнемосіна в давньогрецькій міфології – богиня пам’яті, і пам’ять як важлива складова сьогодення лежить в основі виставки Артура Тиводара. Роботи митця адресовані пам’яті конкретних людей. Фактично всі представлені твори презентують три проекти А. Тиводара, один із них приурочений пам’яті його матері. Станковий живопис, іконопис, захоплення сакральним мистецтвом – усе говорить про різносторонність митця».  

Заслужений працівник культури України  Габріела Андял відзначила, що кожна зустріч із автором – це дуже цікава. «Той глибинний пласт, який опрацьовує художник, говорить про його надзвичайно багатий світ та різнобічний розвиток, відзначила мистецтвознавець. – Художник наче веде діалог через віки, представляє глибокі знання культури минулих епох, при цьому водночас тонко відчуває акорди людської душі, саме тому кожен глядач, який підійде до робіт художника, зможе знайти щось цікаве для себе. Естетична програма автора передана через його самобутність. Він – яскравий представник сучасного українського мистецтва і зокрема нашої закарпатської школи живопису в новому форматі».

Сам Артур Тиводар вважає, що презентовані ним роботи – лише його маленький вклад, посвята тим люлям, які мали вплив на його формування. Адресати робіт, які представлені на виставці, - це конкретні люди: поети, мислителі, друзі та рідні, моя мама і бабуся. «Це люди, які зробили для мене набагато більше, ніж я зараз можу віддати їм! Це люди, які трансформують вічні істини і передають їх як естафету один до одного і які в певні мірі тебе формують певні маяки на шляху», - зазначив А. Тиводар.  

uzhgorod.net.ua

 

15 травня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів