Корисно знати: продукти для нормалізації травлення

Корисно знати: продукти для нормалізації травлення

 

Зелений чай

Поліфеноли, що містяться в зеленому чаї, є своєрідним паливом для корисних мікробів у нашому шлунку. Найбільше їх міститься в зеленому чаї, горіхах, насіннях і оливковій олії, так що якщо хочете стимулювати свій метаболізм — вибирайте саме ці продукти.

Цільнозернові

Для здорового кишкового мікробіома краще споживати цільнозернову їжу, а не рафіновані зерна. Всього шість тижнів споживання і стан корисних мікробів у вашому шлунку буде покращено. Віддавайте перевагу продуктам з білої муки, коричневого рису, булгуру, гречки та ячменю, щоб спробувати ефект на собі.

Стійкий крохмаль

Це дуже корисно для здоров'я кишок, так що вчені рекомендують вживати більше картоплі, бананів і бобових для того, щоб не відчувати проблем з травленням.

Тренування

Вчені припускають, що підвищення частоти серцевих скорочень і поліпшення загального стану серцево-судинної системи може бути хорошим способом підтримки здорового кишкового мікробіома або відновлення пошкодженого.

Цинк-карнозин

Цинк-карнозин зазвичай вживають у формі добавки, що продається в аптеках і магазинах здорової їжі, або отримують з великої кількості м'яса. Дослідження, проведене у 2016 році, рекомендувало цинк-карнозин для олімпійських атлетів на підставі того, що слизова оболонка кишечника виглядає більш пористою у людей, які виконують дуже інтенсивні вправи. 

Нові фрукти і овочі

Ще один простий спосіб поліпшити своє травлення — почати пробувати незнайомі вам фрукти і овочі, які ви зазвичай минаєте стороною в магазині.

 

Джерело: Ukr.Media

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

15 травня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів