Закарпатські депутати просять "Мотор Січ" відновити прямі авіарейси з аеропорту «Ужгород» та виконувати міжнародні рейси   

Закарпатські депутати просять "Мотор Січ" відновити прямі авіарейси з аеропорту «Ужгород» та виконувати міжнародні рейси   
Депутати Закарпатської обласної ради сьогодні під час сесії звернулися до Президента авіакомпанії публічного акціонерного товариства «Мотор Січ»  Богуслаєва В. О. щодо необхідності відновлення прямих авіарейсів з аеропорту «Ужгород» за маршрутом: Ужгород – Київ – Ужгород, а також можливості виконання міжнародних рейсів.   

 

Як зазначено у зверненні, Закарпатська обласна рада, обласна державна адміністрація, керівництво ЗОКП «Міжнародний аеропорт «Ужгород», мешканці області, гості та ділові партнери регіону зацікавлені у сталому авіаційному сполученні між Ужгородом і Києвом та розраховують на подальше його функціонування. Тому всебічно сприятимуть та підтримуватимуть рентабельність авіасполучення Ужгород – Київ – Ужгород.

Досвід співпраці з обслуговування протягом 2013 – 2016 років авіарейсів за маршрутом Ужгород – Київ зарекомендував Вашу авіакомпанію як надійного партнера.

На жаль, у зв’язку із закінченням Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Словацької Республіки про передачу відповідальності за забезпечення обслуговування повітряного руху та про експлуатацію міжнародного аеропорту «Ужгород» від 12 лютого 2004 року, ратифікованої Верховною Радою України 19 січня 2006 року, яка діяла до 16 червня 2016 року, виконання регулярних авіарейсів з аеропорту «Ужгород» було припинено. 

Завдяки принциповій позиції обласної ради та облдержадміністрації, наданню авіапідприємству необхідної правової та фінансової допомоги, на сьогодні Закарпатське обласне комунальне підприємство «Міжнародний аеропорт «Ужгород» є дієздатним підприємством.

Отримання 17 грудня 2018 року Украерорухом сертифіката відповідності нормам ЄС від Європейського агентства з безпеки польотів, забезпечило виконання низки вимог для відновлення повноцінної роботи міжнародного аеропорту «Ужгород» та виконання Вашою авіакомпанією регулярних рейсів з аеропорту.

Згідно з домовленостями, досягнутими у ході двосторонньої зустрічі Міністра інфраструктури України В. Омеляна і Міністра транспорту та будівництва Словацької Республіки А. Ершека 20 лютого 2019 року з обговорення актуальних питань у галузі транспорту, авіакомпанією «Мотор Січ» з 15 березня 2019 року розпочато виконання  авіарейсів з аеропорту «Ужгород» за маршрутом: Ужгород – Київ через Львів, які здійснюються щоп’ятниці.

Водночас спостерігається низький пасажиропотік, що зумовлено незручністю часу прибуття та відправлення літака у п’ятий день тижня за зазначеним маршрутом.

На переконання обласної ради, враховуючи значне зростання попиту на пасажирські перевезення за напрямком Ужгород – Київ, відновлення польотів за графіком, що діяв у 2016 році, зацікавить потенційних пасажирів та забезпечить повне завантаження повітряного судна. Адже, незважаючи на збільшення Укрзалізницею кількості поїздів сполученням між містами області з м. Київ, суттєве зростання вартості проїзду, існує постійний дефіцит проїзних квитків, про що свідчать численні звернення мешканців області, які не можуть придбати проїзні квитки до міста Київ та зворотно.

Обласна рада готова до опрацювання з Вашою авіакомпанією питань із заохочення і створення сприятливих умов для обслуговування прямих авіарейсів з аеропорту «Ужгород» за маршрутом: Ужгород – Київ у зручний для потенційних пасажирів час та збільшення періодичності виконання авіарейсів, орієнтуючись на графік виконання рейсів 2016 року.

Враховуючи зазначене вище, з метою поліпшення якості пасажирських авіаперевезень, створення для жителів нашої області, гостей та ділових партнерів регіону  додаткових  зручностей,  забезпечення високого  рівня  комфорту і  мобільності та сприяння зростанню туристичної привабливості краю, обласна рада просить Вас, шановний В’ячеславе Олександровичу, розглянути можливість виконання авіакомпанією прямих авіарейсів з аеропорту «Ужгород» за маршрутом: Ужгород – Київ у зручний для потенційних пасажирів час і збільшення періодичності виконання авіарейсів, та  розраховує на взаємовигідне довгострокове співробітництво з Вашою авіакомпанією. Також просимо розглянути можливість здійснення міжнародних авіарейсів. 

uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

16 травня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів