Із 3  червня запрацює оновлений авіарейс Ужгород-Київ із "стиковкою" до Одеси?

Питання «Про внесення змін до Програми підвищення ефективності функціонування ЗОКП «Міжнародний аеропорт «Ужгород» на 2017-2020 роки» викликало сьогодні під час чергової сесії Закарпатської обласної ради жваве обговорення. Особливо з тієї точки зору, що вже досягнуто домовленостей про запуск нового авіарейсу з 3 червня поточного року – «Ужгород-Київ-Ужгород» із продовженням до Одеси. Як прозвучало під час сесії, «така стиковка з Одесою мала би на літо перспективу».

 

Під час обговорення питання одні депутати закликали терміново проголосувати підтримати виділення коштів для аеропорту, зокрема, компенсації збитків авіарейсу, інші пропонували не голосувати поки, тільки тоді, «коли буде чітко пояснена економіка цього авіарейсу і аеропорту… щоб знати, куди йдуть кошти платників податків.

Заступник голови облради Йосип Борто закликав: «Я вважаю, що ми повинні підтримати аеропорт, тому, що це перспектива для всієї Закарпатської області».

Депутат Куцин заявив: «Із цим нашим аеропортом, як зі старими топанками – і викинути шкода, і носити неможливо. Нам потрібен нормальний аеропорт, потрібно розробити проект, знайти інвестора… Тепер гроші треба виділити, але взагалі треба думати про проект, який би з’єднував Закарпаття із усім світом».

Роман Шніцер додав: «Для нормального повнокровного розвитку Закарпаття Ужгороду потрібен аеропорт. До нас серйозний інвестор без авіасполучення просто не приїде. Бо для солідного бізнесмена найважливіше – час, він готовий прилетіти, підписати проект, а не витрачати десятки годин на те, що дістатися Ужгорода. Якщо ми говоримо про 2 мільйони для аеропорту, то це наразі мізер, який ми можемо дати. Думаю, це треба зробити, підтримати і працівників аеропорту, і все Закарпаття».

«Виділити кошти, але по першому півріччю має бути звіт, а по другому півріччю – бізнес-план», - додав депутат Русин. Депутат Добромільський додав, що має відбуватися звітування перед профільною комісією про використання коштів, спрямованих на підтримку аеропорту. І ці поправки, і низку інших теж включили до рішення та проголосували за них. Загалом питання підтримали 42 депутати.

uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

16 травня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів