Музикотерапія для ужгородців

Про те, що міська дитяча лікарня потребує розширення, говорилося вже давно. Та лише з листопада цього року вдалося перенести у просторіше приміщення один із найвикористовуваніших кабінетів лікарні — фізіотерапевтичний.

 

Фізіотерапією як найдієвішим видом допоміжного лікування щодня користується близько 40 діток, тож нагромадження апаратів в одній-єдиній кімнаті довгий час створювало значні незручності як для лікарів, так і для їхніх маленьких пацієнтів. У новому приміщенні фізіотерапевничний кабінет розмістили у 6-ти просторих і теплих кімнатах. На стадії ремонту залишилося лише приміщення інгаляторію. На остаточне облаштування фізкабінету пішло близько року, і здійснювалося воно не лише силами лікарні, а й з допомогою міських депутатів Б. Тереняка, П. Миговича (ТОВ “Будсвіт”), КП “Міськсвітло” та ПП Перечинця О.І.

Лікар-фізіотерапевт Наталія Михашула впевнена, що розширення цього кабінету було просто необхідним, адже допоміжне лікування скорочує термін одужання дитини, зменшує кількість вживаних ліків та допомагає зміцнити імунітет малюка. Найбільше ж, за словами лікарки, у фізкабінет нині направляють із застудними та ортопедичними захворюваннями, що пояснюють прохолодною осінню та високою вологістю повітря.

Та не традиційне сезонне збільшення пацієнтів найбільше непокоїть лікарів, а вкрай застаріла техніка, що може зламатися будь-якої миті. З нових апаратів фізкабінет має тільки ультразвук та опромінювач носоглотки, термін використання яких — лише 5 років. Уся інша техніка, хоч і не має більшого терміну експлуатації, використовується ужгородськими лікарями з 1965, 1970 років.

Незабаром у фізіотерапевтичному кабінеті планують запровадити приємне і корисне нововведення: лікування музикою. Якщо б зголосилися допомогти спонсори, популярна технологія заспокоєння пацієнта за допомогою звуків природи (шум у моря, лісу, річки), яка використовується в багатьох санаторіях, знайшла б застосування і при покращенні здоров’я ужгородських дітей.

Головний лікар міської дитячої лікарні зазначає, що робота дитячого лікаря є дуже відповідальною, оскільки в багатьох випадках від їхнього професіоналізму залежить здоров’я дитини. В лікарні, переконує Оксана Передрій, працюють справжні фахівці, але для ефективного лікуваня дітей цього, на жаль, замало — потрібно ще й створити сучасні умови для надання медичної допомоги. Тож наразі керівництво лікарні велику увагу приділяє саме вирішенню господарських питань. Розширення фізіотерапевтичного кабінету — лише перший крок, запланований керівництвом дитячої лікарні. Наразі завершується ремонт приміщень для підліткового і масажного кабінетів, а також для такої необхідної для лікарні пральні.

Ужгород

 

10 грудня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів