Корисно знати: ознаки, які вказують на нестачу заліза у вашому організмі

Корисно знати: ознаки, які вказують на нестачу заліза у вашому організмі
Зберігайте, щоб не загубити.

 

Блідість

Організму потрібне залізо, щоб виробляти гемоглобін, червоний білок в еритроцитах, який надає крові червоного кольору, а шкірі — здорового рожевого відтінку.

Язик виглядає дивно

Низький гемоглобін при дефіциті заліза може призвести до блідості язика. Крім втрати кольору з язика, низький вміст заліза може знизити рівень міоглобіну, що викликає запалення, набрякання язика.

Волосся випадає

Вегетаріанці та жінки з важкими менструаціями частіше страждають від надмірного випадання волосся з-за низького вмісту заліза.

Ламкі нігті

Нігті складаються з кератину, білка, який захищає нігтьову пластину. Нігті мають потребу в кисні, але без гемоглобіну транспорт кисню по організму неможливий.

Задишка

Якщо ви відчуваєте, що задихаєтеся, виконуючи звичайні, щоденні завдання — винен дефіцит заліза. Коли рівень гемоглобіну у вашому організмі низький з-за дефіциту заліза, рівень кисню також буде низьким.

Головні болі

Дефіцит заліза може викликати головний біль також через нестачу кисню.

Ваші руки та ноги завжди холодні

Поганий кровообіг означає, що крові буде важче дістатися до далеких кінцівок, таким як пальці рук і ніг.

Судоми

Люди з дефіцитом заліза мають більше шансів пережити так званий синдром неспокійних ніг, розлад нервової системи, що викликає непереборне бажання рухати ногами під час сну.

Прискорене серцебиття

У випадках дефіциту заліза низький рівень гемоглобіну змушує серце працювати з більшою працею, щоб транспортувати кисень по всьому організму.

Постійна втома

Багато людей з дефіцитом заліза відчувають брак енергії поряд зі слабкістю, утрудненням концентрації уваги або втратою інтересу до речей, які раніше викликали у них збудження.

Джерело: Ukr.Media

 

18 травня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів