Прикордонні регіони України й Словаччини продовжили дію Меморандуму про співпрацю ще на рік

Прикордонні регіони України й Словаччини продовжили дію Меморандуму про співпрацю ще на рік
Триває добра традиція проведення Днів добросусідства України й Словаччини. Вже вісімнадцятий рік поспіль дружні країни засвідчують міцність своєї співпраці і партнерських відносин цими урочистими заходами, що поєднують ділову і культурно-розважальну частину.

 

Цьогоріч захід вперше відбувся в прикордонному селі Убля округу Сніна Пряшівського краю. Делегацію із України на чолі з головою Закарпатської облради Михайлом Рівісом та заступником облдержадміністрації Віктором Мікуліним  радо зустріла словацька сторона, яку представляли голова Пряшівського самоврядного краю Мілан Маєрські та голова Кошицького самоврядного краю Ростислав Трнка.

Захід урочисто розпочався виконанням гімнів України, Словаччини та Євросоюзу, після чого керівники делегацій звернулися до гостей свята з вітальним словом

Після офіційної частини, яка включала підписання Виконавчого протоколу про співпрацю між прикордонними регіонами двох країн на наступні дванадцять місяців (до травня 2020 року), слідувала культурно-розважальна частина свята – виступи фольклорних колективів з обох країн, огляд виставок творів народних майстрів, неформальне спілкування та дегустація страв і напоїв. 

Джерело: прес-центр Закарпатської ОДА

 

19 травня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів