«Минай» переміг в останній домашній грі сезону «Поділля» ФОТО

«Минай» переміг в останній домашній грі сезону «Поділля» ФОТО
Четверта поспіль перемога! «Минай» в домашніх стінах здолав хмельницьке «Поділля» з рахунком 3:1. Наша команда знову першою пропустила, але цілком спокійно та впевнено відігралася та довела матч до перемоги. 

 

Що важливо, і житомирське «Полісся», і вінницька «Нива» також втратили свої очки. Отже нижче 2-ої сходинки «минайці» вже не опустяться – а ця сходинка дає право боротися за вихід до Першої ліги.

Головний наставник команди Кирило Куренко суттєво змінив склад команди після гри в середу з «Буковиною». Так, у воротах замість Артема Кулініча вийшов Андрій Попович, в центрі захисту замість травмованого Ощипка – Вагін, в опорній зоні розпочав з перших хвилин Дмитренко, на вістрі – Микуляк.

І такі суттєві зміни не вплинули на загальну картину гри. «Минай» з перших хвилин заволодів ініціативою та почав контролювати м’яч. Проте до суттєвих загострень справа не доходила.

На жаль, так вже склалося цього тижня, що забивати «минайці» починали тільки після того, як пропустили. Момент у «Поділля» виник з нічого. Гравці з Хмельницького прорвалися правим флангом, навісили у штрафну і м’яч за полетів до воріт. Андрій Попович його відбив, але круглий по-зрадницьки відбився у поперечину і відлетів прямо на гравця суперника. Гладкий подарунком скористався – 0:1.

Проте похвилюватися вболівальникам «Минаю» вдалося всього декілька хвилин. Забив «Минай» як і у попередньому матчі з «Буковиною». Вже традиційно Артур Карноза в центрі поля проривався до штрафної і неподалік неї на ньому порушили правила. Штрафні Карнози – як пенальті: вірогідність голу дуже висока. Так сталося і цього разу – Артур довів всім, що є неперевершеним майстром стандартів – 1:1. 4-ий гол Карнози в сезоні – що цікаво, всі вони були забиті саме зі стандарту. У «Минаю» вже прям залежність від його штрафних.

Як і у матчі з «Буковиною», саме після забитого голу в «минайців» почали виникати шанси. І на 43-ій свій момент реалізував Гегедош. Роберт отримав м’яч у штрафній після пасу Карнози, підібрав його під зручну ногу та пробив – 2:1.

Зрозуміло, що переможну динаміку на полі команда зберегла і у другому таймі. Зрештою, рахунок був доволі слизьким, а «Поділля» могло забити практично з нічого. До речі, на 49-ій хвилині так і виникло. Після подачі у штрафну хмельничани пробивали головою, а Попович вміло перевів удар на кутовий.

Але перед тим рахунок міг бути більшим на користь «Минаю». Моменти були у Гегедоша, Страшкевича, але їх удари не були точними. Варто зазначити, що після перерви вільних зон у «Поділля» було значно більше, адже команда почала відкриватися- рахунок змушував.

І цим користувалися господарі. На 58-ій хвилині Гегедош втікав у контратаку, але замість останнього удару почав підбирати м’яч під зручну ногу і момент втратив. Натомість набігав Василь Пиняшко, якого зупинили вже завдяки порушенню правил – пенальті. І його реалізував Вадим Страшкевич – 3:1.

Далі «минайці» ініціативу не втратили і могли забивати ще – зокрема, Шпак та Гегедош, але рахунок залишився тим самим. «Минай» доволі впевнено довів гру до перемоги 3:1. Четверта поспіль перемога! І четверта поспіль перемога Кирила Куренко – за його керівництва «Минай» ще не програвав.

Враховуючи результати ігор вінницької «Ниви» та житомирського «Полісся», «Минай» практично забезпечив собі 2-ге місце у групі «А». Проте ще залишається шанс поборотися за 1-е місце: все буде залежати від матчів останнього туру в суботу 25 травня. Тоді закарпатці гратимуть на виїзді з тернопільською «Нивою», а лідер «Черкащина-Академія» вдома гратиме з «Вересом».

Нагадаємо, що 1-ша команда напряму кваліфікується у Першу лігу, а 2-га боротиметься через стикові ігри з клубами, які вилетіли з Першої ліги. Про це детальніше розповімо пізніше.

А поки вітаємо команду з черговою перемогою – 13-тою у рідних стінах в цьому сезоні!

«Минай» - «Поділля» 3:1

Голи: Гладкий, 22 (0:1), Карноза, 31 (1:1), Гегедош, 43 (2:1), Страшкевич, 58 (3:1)

«Минай»: Попович, Вагін, Корнутяк, Стасюк, Беца, Дмитренко (Лобода), Страшкевич (Шпак),  Пиняшко (Смокоровський), Микуляк (Кополовець), Гегедош (Капустей), Карноза

«Поділля»:  Нестеренко, Швець, Даченко, Червінський (Панасенков), Морговський (Романюк), Ліповуз, Погорілий, Музичук (Найко), Каверін, Бабак  (Шпигула), Гладкий (Гайдаш)

Попередження: Лобода  – Ліповуз, Погорілий

Арбітр: В. Подригуля (Луцьк)

Минай, стадіон «Минай»

Підписуйтеся на канал «Минаю» в Telegram та на YouTube, стежте за нами у Facebook та Instagram, аби завжди бути в курсі командних новин та подій.

Інформаційний департамент ФК «Минай»

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

20 травня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів