Корисно знати: причини випадіння волосся

Корисно знати: причини випадіння волосся
Зберігайте, щоб не загубити.

 

Переглянути раціон

Збільшити частку продуктів, багатих омега-3 кислотами, таких як свіжа морська риба або лляне масло. Постаратися, щоб у раціоні було багато корисних жирів, таких як кокосова та оливкова олія, горіхи або авокадо. Відмовитися від надлишку рафінованого цукру та харчових продуктів високого ступеня перероблення.

Подбати про стан шкіри голови

Раз на тиждень потрібно намагатися використовувати спеціальні скраби — так можна позбутися від мертвих клітин шкіри та залишків косметики, які знаходяться на її поверхні та заважають зростанню волосся. Таким чином поліпшується кровообіг, зменшується свербіж і, насамперед, зміцнюються волосяні фолікули.

Обмежити процедури укладання

Щипці для завивки, випрямляч, тонни піни та лаку — все це послаблює волосся і сприяє його випадінню, не кажучи вже про фатальний вплив на його стан і зовнішній вигляд. Варто уникати випрямлення або завивки волосся і зосередитися на мінімалізмі в укладанні, носити вільні натуральні зачіски та якщо нема потреби, не фарбувати волосся.

Використовувати натуральні ополіскувачі та косметику для голови

Потрібно вибирати органічну косметику без SLS, парабенів, парафінів і силіконів. Варто зменшити кількість готової косметики для волосся і залишити тільки найнеобхідніші засоби, тобто шампунь і кондиціонер. Крім того, варто регулярно застосовувати трав'яні ополіскувачі, такі, як хвощ і кропива або пажитник, які зміцнять волосся.

Не панікувати, якщо випадіння волосся — природний циклічний процес

Іноді посилене випадання волосся пов'язане з деякими циклічними змінами в організмі. Більшість жінок помічають збільшення випадіння волосся після вагітності або восени. Варто пам'ятати, що волосся знаходяться на різних стадіях росту: найчастіше воно живе близько 7 років, а потім циклічно випадає і замінюються новими волосинами.

Джерело: Ukr.Media

 

20 травня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів