Локальні продукти, які з'являються на ринку, маркуватимуть як "Купуй закарпатське"?

Локальні продукти, які з'являються на ринку, маркуватимуть як "Купуй закарпатське"?
Обласна влада планує спільно з бізнесом маркувати локальні продукти, які з'являються на ринку, лозунгом "Купуй закарпатське".

 

Оновні тези за результатами самінару озвучив на своїй сторінці в мережі Фейсбук директор Департаменту економічного розвитку і торгівлі Закарпатської ОДА Денис Ман:

"Обласна влада планує спільно з бізнесом маркувати локальні продукти, які з'являються на ринку, лозунгом "Купуй закарпатське". Презентував такий намір учора під час семінару, який проходив на базі Chateau Chizay - Шато Чизай у співгорганізації Торгово-промислова палата України / Ukrainian CCI з посольством Франції в Україні за підтримки обласної влади в рамках Програми підвищення конкурентоспроможності регіону на 2019-2020 роки. Фахівці з України та Франції обмінювалися досвідом у питання виробництва та просування вина як бренду, а також працювали в напрямку підвищення знань щодо захисту виробника, торгової марки та географічного зазначення.

Кілька цікавих фактів про вино. І не тільки!

?? Світове споживання вина - це понад 32 млрд пляшок вина, і щорічно ця цифра зростатиме приблизно на 1 мільярд пляшок.

??Франція має 74 географічні найменування. Це дозволяє різним регіонам країни мати таку високу популярність. До прикладу, бургундські вина є одними з найдорожчих вин у світі. А вони вирощуються в умовах, подібних до тих, в яких росте виноград на Закарпатті.

?? #тренди : Найбільший за останні кілька років фінансовий успіх на ринку вина - це рожеві вина: ніколи стільки рожевого не було випито, як у 2018 році.

?? #тренди: є тенденція до виробництва вина у секторі "low alc, low calories" (Мало алкоголю, мало калорій)

??цікавий факт: у 2020 році Китаю прогнозують перше місце за кількістю спожитого вина. Ринок все ще не повний :)

????Гектар виноградників у Франції може коштувати до €35 млн (Бургундія), і навіть доходити до €110 млн (пляшка вина - €4,0-7,0 тис). Це зумовлено шалений попитом на бренд французьке вино. От би нашому #бренд_закарпатське_вино так вирости в ціні:)

????у Франції орієнтовно 75% сільгоспвиробників об'єднані в кооперативи різної форми і спрямування.

????А тепер Україна: на думку Стефана Баде, який вчителює в університеті Бордо та займається виноробством (університет має 40 га своїх виноградників), Україна все ще має можливість зайняти свою нішу.

Ми з наявним потенціалом могли б займати позицію серед перших 25-ти в світі країн за кількістю виноградників (45 тис га виноградників має Україна) та в ТОП-25 за виробництвом вина (1,1 млн гектолітрів)". 

uzhgorod.net.ua

 

22 травня 2019р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів