Тиждень Студентської дружби в Ужгороді – як це було (ФОТО)

Тиждень Студентської дружби в Ужгороді – як це було (ФОТО)
Із 13 по 17 травня в УжНУ відбувся Тиждень студентської дружби. Його улаштували вже вчетверте разом із Закарпатським угорськомовним товариством студентів та молодих дослідників (ЗУТСМД).

 

Почався тиждень Студентської дружби потужним фестивалем. Під час дійства різні команди традиційно змагалися в приготуванні боґрачу та інших страв. Показували кулінарні здібності аж 13 команд: географічного, інженерно-технічного, математичного, медичного № 2, фізичного, філологічного підрозділів, факультету історії та міжнародних відносин, суспільних наук, туризму та міжнародних комунікацій, здоров’я та фізичного виховання, Українсько-угорського навчально-наукового інституту, а також колективи «Клуб бійців» і «Лами».

На сцені були численні вокальні й танцювальні виступи представників УжНУ та Ужгородського коледжу культури і мистецтв. Дівчата з Індії пропонували охочим мехенді, студенти й викладачі брали участь у конкурсах, перетягували канат, визначали найкращого в гирьовому спорті. У підсумку переміг юридичний факультет (547 жимів), збірна студентів посіла друге місце (480). Перше місце розділили Іван Повханич, Василь Куруц, Валентин Василиндра, Вадим Рошканюк.

Після насиченої програми настав час куштувати боґрач. До складу журі ввійшли консул Генерального консульства Угорщини Аттіла Корош, перший заступник консула Угорщини в Ужгороді Ласло Куті, голова Ужгородської міської ради Богдан Андріїв, ректор і проректор УжНУ Володимир Смоланка й Ігор Король, директор УУННІ Олександр Шпеник, голова ЗУТСМД Норберт Бенце, очільник профкому студентів УжНУ Ростислав Головчанський.

Відтак оголосили переможців кулінарного змагання. Найкращою стравою визнали рис із м’ясом, який запропонували студенти медичного факультету № 2.

«Золото» за боґрач здобув математичний факультет, друге місце – факультет туризму та міжнародних комунікацій, а третє – «команда «Лами».

Після оголошення результатів паркінг біля головного корпусу Ужгородського університету перетворився на справжній танцювальний майданчик, на якому розважалися майже до опівночі.

 

«Фестиваль пройшов успішно, багато студентів взяло в різноманітних заходах. Ужгород є справжнім університетським містом, і  за останні роки серед наших студентів стає дедалі більше іноземців, ми взаємно збагачуємо один одного різними культурами. Ми показуємо, що ми всі різні і в цьому є наша сила. Ми один одного доповнюємо, як кажуть математики,  до ідеальної множини» - зазначив проректор з науково-педагогічної роботи Ігор Король.

14 травня біля гуртожитку №4 на спортивному майданчику відбулися змагання з міні-футболу – почалася спортивна частина  Тижня студентської дружби 2019. У боротьбі за переможця на міні-футбольному полі поля змагалося 8 команд. Через сильний дощ поєдинки тривали всього по 10 хвилин, також було вирішено грати за олімпійською системою – переможена команда відразу вибувала зі змагань.

Врешті, змокнувши до нитки, заслужений кубок переможців підняли над головами гравці «Ігрека» з математичного факультету, друге місце вибороли гравці команди «Сіті», третю сходинку посів «Метеор». Нагороджував переможців і призерів головний суддя Шандор Ковач.

Наступного дня відбулися змагання з Настільного тенісу. Переможцем у безкомпромісній боротьбі став Антон Бігар. Друге місце отримав Андрій Поличко, третє – Михайло Василів.

Зрештою 16 травня відбулися змагання з волейболу.  Команди складалися з 10 учасників (6 – основні гравці, 4 – запасні гравці). Ігри проводилися з 3-х партій і тривали до 15 очок. Переможцем стала команда «Дозатор», друге місце – команда «Парабола», третє – «Булс». Всі переможці спортивних змагань отримали кубки, призери – почесні грамоти, які спеціально були виготовлені для цього турніру.

Загалом тиждень студентської дружби в УжНУ запам’ятався чудовою дружньою атмосферою, товариським настроєм та цілою низкою цікавих подій. Учасники фестивалю не прощаються, а кажуть – до наступної зустрічі, вже за рік!

Інофрмаційно-видавничий центр

За матеріалами Медіацентру УжНУ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

22 травня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів