Думаєте про якісну освіту? Природничо-гуманітарний коледж УжНУ запрошує на навчання

Думаєте про якісну освіту? Природничо-гуманітарний коледж УжНУ запрошує на навчання
Природничо-гуманітарний коледж – вищий навчальний заклад І-го рівня акредитаці - є вагомим структурним підрозділом УжНУ. Він здійснює підготовку фахівців за спорідненими спеціальностями університету та узгодженими освітньо-професійними програмами, проводить активну культурно-просвітницьку діяльність. У коледжі здобувають освіту на денній та заочній формах навчання більше 800 студентів: з них більше половини навчаються за державним замовленням. За час свого існування педагогічний колектив здійснив підготовку близько двох із половиною тисяч майбутніх фахівців. Ми поспілкувалися з директором коледжу Володимиром Росохою про особливості вступу до навчального закладу у 2019 році.

 

- Володимире Войтеховичу! От-от розпочнеться вступна кампанія 2019, ми знаємо, що у  2018 році до вступу в коледж було подано велику кількість заяв. Яка спеціальність мала найбільший попит у минулому році?

У минулому році найбільшим попитом користувалася спеціальність «Інженерія програмного забезпечення», на другому місці опинилася спеціальність «Правознавство», далі йшли такі спеціальності, як: «Туризм», «Будівництво та інші.

 - Які особливості вступної кампанії у 2019 році?

З 1 липня 2019 року розпочинає свою роботу приймальна комісія Природничо-гуманітарного коледжу. Наказом МОН України №1082 від 10 жовтня 2018 року "Про затвердження Умов прийому на навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста в 2019 році" затверджено Умови прийому на навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста в 2019 році. Відповідно до Умов прийому, 20 грудня 2018 року Вченою радою УжНУ були затверджені Правила прийому до Природничо-гуманітарного коледжу УжНУ у 2019 році, згідно з якими буде здійснюватися вступ до навчального закладу.

 

- За якими спеціальностями буде здійснюватися вступ до Природничо-гуманітарного коледжу УжНУ у 2019 році? Яким буде, на вашу думку, обсяг державного замовлення?

Цього року запрошуємо абітурієнтів на навчання за такими спеціальностями, як:

071 Облік і оподаткування                                        ліцензійний обсяг -55

072 Фінанси, банківська справа та страхування    ліцензійний обсяг -40

081 Право                                                                  ліцензійний обсяг -100

121 Інженерія програмного забезпечення               ліцензійний обсяг -90

192 Будівництво та цивільна інженерія                 ліцензійний обсяг -20

193 Геодезія та землеустрій                                   ліцензійний обсяг -30

242 Туризм                                                                ліцензійний обсяг -25

Державне замовлення очікується приблизно у минулорічному обсязі, за винятком спеціальності «Право». Оскільки в «Умовах прийому на навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста в 2019 році», затверджених Наказом Міністерства освіти і науки України від 10.10.2018 р. №1082 зазначено, що прийом вступників на навчання  для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста за спеціальністю 081 «Право» за кошти державного бюджету в 2019 році не проводиться.

- На що варто звернути увагу вступникам?

Насамперед на те, що прийом для здобуття вищої освіти за освітньо-кваліфікаційним рівнем молодшого спеціаліста проводиться у 2019 році востаннє. Згідно з Законом України «Про вищу освіту», з 2020 року плануємо набір фахових молодших бакалаврів за нашими спеціальностями на рівні фахової перед вищої освіти.

Для здобуття ОКР молодшого спеціаліста в 2019 році прийматимуться особи, які здобули базову або повну загальну середню освіту, а також учні, які здобули рівень кваліфікованого робітника. Конкурсний відбір для вступників на основі базової загальної середньої освіти буде здійснюватиметься у формі вступних іспитів або співбесіди  із врахуванням середнього бала документа про базову загальну середню освіту.

- Коли розпочнеться і протягом якого часу триватиме прийом заяв та документів від вступників на основі базової середньої освіти?

Прийом заяв та документів від вступників розпочнеться з 1 липня та триватиме по 13 липня. Вступні іспити будуть проведені з 14 по 21 липня 2019 року. За результатами випробувань будуть оприлюднені 23 липня 2019 року рейтингові списки вступників із зазначенням рекомендованих до зарахування осіб.

- Зазвичай для вступників на основі базової середньої освіти проводилися підготовчі курси. Чи планується цього року проведення підготовчих курсів до вступу?

Для наших вступників 9-тикласників діятимуть  підготовчі курси з 18 червня 2019 року по 12 липня 2019 року. Для вступу на курси та отримання додаткової інформації про них потрібно звертатися за адресою: Закарпатська обл. м. Ужгород вул. Університетська 14, 4 поверх, аудиторія № 401а. тел.. 0505531824.

- Що необхідно знати вступникам на основі повної загальної середньої освіти?

Для вступників на основі повної загальної середньої освіти конкурсний відбір здійснюватиметься у формі ЗНО, творчих конкурсів, вступних іспитів або співбесіди із врахуванням середнього бала документа про повну загальну середню освіту. Прийматимуться сертифікати ЗНО 2017, 2018 та 2019 років, окрім оцінок з англійської, німецької, французької та іспанської мов. Вступник зможе подати результати зовнішнього оцінювання з однієї з іноземних мов 2018-2019 років на власний розсуд. Прийом заяв та документів розпочнеться 10 липня і закінчиться для осіб, які вступатимуть на основі співбесіди або вступних іспитів та конкурсів - 22 липня, для осіб, які вступатимуть тільки на основі сертифікатів ЗНО - 29 липня 2019 року. Рейтингові списки вступників будуть оприлюднені 01 серпня 2019 року. Також хочу звернутися до абітурієнтів, котрі планували вступити до Ужгородського національного університету, але не склали ЗНО з третього навчального предмета. Якщо ви склали ЗНО з української мови і літератури та ще з одного навчального предмета і отримали 100 і більше балів, то маєте можливість вступити до коледжу на відповідні спеціальності за скороченим терміном навчання і подальшого продовження навчання в університеті на умовах молодшого спеціаліста.

- Протягом якого часу триватиме виконання необхідних вимог до зарахування та як буде здійснюватися власне зарахування вступників?

Виконання необхідних вимог до зарахування триватиме до 05 серпня 2019 року. Зарахування вступників за державним або регіональним замовленням має відбутись 06 серпня 2019 року,  за кошти фізичних або юридичних осіб не пізніше 16 серпня 2019 року, а додаткове зарахування на вільні місця за контрактною формою навчання може тривати до 30 вересня 2019 року.

- Як відбуватиметься конкурсний відбір для вступників на основі рівня кваліфікованого робітника?

Конкурсний відбір відбуватиметься у формі іспиту з української мови та фахових вступних випробувань. Строки прийому заяв та документів, конкурсного відбору і зарахування на навчання визначатимуться Правилами прийому, а зарахування на місця державного або регіонального замовлення має бути завершено не пізніше 15 вересня 2019 року.

- Уже другий рік поспіль студенти коледжів складають ЗНО. Нещодавно були внесені деякі зміни.

Так, наші студенти-другокурсники складають зовнішнє незалежне оцінювання. У минулому році вони складали ЗНО з української мови, а цьогоріч, крім випробування із названого предмета, повинні складати зовнішнє незалежне оцінювання ще з історії України або математики (за вибором). Але цього не треба боятися!

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

 

24 травня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів