Ужгород отримав відзнаку Національного демократичного інституту міжнародних відносин

Ужгород отримав відзнаку Національного демократичного інституту міжнародних відносин
Ужгород отримав відзнаку Національного демократичного інституту міжнародних відносин за ефективну реалізацію одного з інструментів взаємодії влади та громадськості – публічних консультацій.

 

Національний форум із побудови ефективного діалогу та співпраці між владою та громадянами «ВзаємоДІЯ: влада і громада» триває цими днями у Львові. Захід зібрав представників з різних міст України та фахівців із-за кордону. Сьогодні на офіційному відкритті учасників форуму привітали заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, керівник Фонду регіонального розвитку ефективного врядування (Посольство Великої Британії в Україні) Алекс Філпотт, заступниця директора Національного демократичного інституту міжнародних відносин в Україні Натія Джикія.

Панельна дискусія «Публічні консультації» сприяла обговоренню безпосереднього інструменту участі громадськості у рішеннях представників влади. Зокрема, Ужгород є одним із лідерів серед обласних центрів України щодо впровадження публічних консультацій, за що отримав відзнаку Національного демократичного інституту міжнародних відносин за ефективну реалізацію цього інструменту взаємодії влади та громадськості.

Заступник міського голови Ужгорода Олександр Білак розповів про досвід обласного центру Закарпаття: «Безперечно, владі важливо чути думку громадян. На сьогодні ми вже провели вісім публічних консультацій, у голосуванні в яких взяло участь майже 5,5 тисяч громадян. Йшлося й про доцільність перейменування вулиць, зміну схеми руху транспорту, облаштування зелених зон, перенесення одного з пам’ятників тощо. Механізм публічних консультацій довів, що люди розуміють свою участь у житті міста. Для ефективнішої співпраці з громадою ми разом із словацьким містом-побратимом Кошице впроваджуємо проект «Крок до ефективного управління в місті Ужгороді», що передбачає спільні тренінги працівників міської ради і представників громадських організацій. На завершення цього проекту проведемо конкурс громадських ініціатив, де буде профінансовано три мікрогранти у напрямку вирішення проблем комунікації влади і громади».

У цій же панельній дискусії із розповідями про власний досвід на зазначену тему виступили речник міністра охорони здоров’я Олександр Ябчанка, перший заступник голови Національного агентства України з питань державної служби Володимир Купрій, начальниця відділу з питань діяльності органів державної влади і державного управління Управління конституційного та адміністративного права Міністерства юстиції України Ярослава Кагляк-Мейдмані, керівник прес-служби Дрогобицької міської ради Зиновій Квасній.

Про стратегії розробки публічних консультацій та кращі практики Канади розповіла директорка відділу публічних консультацій міста Монреаль Анік Пульо. За її словами, онлайн-участь у дискусіях має переваги, адже залучення аудиторії в Інтернеті є масштабнішим, що дає можливість владі почути думки більшості мешканців громади. Фахівець розповіла про етапи публічних консультацій на прикладі визначення майбутнього парку Жан-Драпо. Крім того, говорили і про ефективну взаємодію ЗМІ та влади тощо.

Участь у форумі взяв і регіональний координатор «Інституту Республіка» Микола Яцков, який разом із Ужгородською міською радою сприяє впровадженню публічних консультацій в місті

На завершення форуму учасники підбили підсумки, засвідчили важливість комунікацій із громадськістю, а також потреби ефективного використання різних інструментів комунікації з громадськістю, підсумували, що завдяки активним громадянам позитивні тенденції збережуться і надалі, а діалог буде конструктивним.

Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

24 травня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів