На Закарпатті залишаються підтопленими 153 дворогосподарства, 90 підвалів і близько 500 гектарів угідь

На Закарпатті залишаються підтопленими 153 дворогосподарства, 90 підвалів і близько 500 гектарів угідь
У Боржаві вода повільно спадає, а в Латориці й Тисі очікується підйом на 4 – 7 метрів.

 

Паводкова ситуація на Закарпатті починає покращується. Рівень води в басейні Ужа помітно знизився, а в низинній течії Боржави (Іршавський і Виноградівський райони) починає спадати. – Про закінчення паводка говорити ще рано, але ми сподіваємося, що нових підтоплень не буде, – наголошує в.о.голови ОДА Ярослав Галас.

– У низинних течіях Тиси і Латориці паводкова хвиля тільки доходить до українсько-угорського кордону в районі Чопа. Рівень води тут буде підніматися – в Латориці до 3,5 – 4 метрів, а в Тисі – аж до 7 метрів. Однак гідротехнічні споруди спроможні витримати й більший підйом води, тому надзвичайних ситуацій не очікуємо. Станом на 13.00 суботи в області залишаються підтопленими 153 дворогосподарства, 90 підвалів, близько 500 гектарів сільгоспугідь та 50 пасовищ. Детальна картина руйнівних наслідків негоди буде відома після документування всіх пошкоджених об’єктів (цим займаються спеціальні комісії, створені на місцях).

Але вже зараз можна сказати, що найбільшої шкоди паводок завдав берегоукріпленням та гідротехнічним спорудам, які стримують воду. За попередніми оцінками, для ліквідації наслідків у водному господарств знадобиться близько 100 мільйонів гривень. Однозначно, що Закарпаття не зможе самотужки зібрати таку суму, тому буде звертатися по допомогу до Кабміну для виділення фінансування з резервного фонду Державного бюджету.

Прес-служба Закарпатської ОДА

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

25 травня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів