Попереду знову вибори: ужгородцям радять вирішити питання з тимчасовою зміною місця голосування

Попереду знову вибори: ужгородцям радять вирішити питання з тимчасовою зміною місця голосування
У зв’язку зі стартом кампанії з виборів до Верховної Ради України, які відбудуться 21 липня цього року, відділ ведення Державного реєстру виборців Ужгородської міської ради запрошує звертатися всіх, хто потребує тимчасової зміни місця голосування, в тому числі внутрішньо переміщених осіб.

 

Заяви прийматимуть у відділ (кабінет №237) до 15 липня включно. Працівники відділу працюватимуть із 8.30 до 18.00 без перерви на обід.

Нагадуємо ужгородцям: законодавство забезпечує можливість тимчасово змінити місце голосування за 5 днів до виборів, не змінюючи виборчу адресу. Таке право є у громадян, які в день голосування перебуватимуть далеко від свого місця проживання (у зв'язку з відрядженням, навчанням, лікуванням тощо). Для цього необхідно звернутися у відділ ведення Державного реєстру виборців у місці свого тимчасового перебування з відповідною заявою. Цим виборцям буде змінено на час виборів місце їх голосування, а саме – виборчу дільницю.

При поданні заяви потрібно пред'явити документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України, - паспорт громадянина України (книжечку або картку) або тимчасове посвідчення громадянина України (якщо особа нещодавно набула громадянства України). Для військовослужбовців документом, який пред'являється органу ведення реєстру, також може бути посвідчення військовослужбовця або військовий квиток.

Заява виборця про тимчасову зміну місця голосування подається до органу ведення Державного реєстру виборців особисто. Надсилання такої заяви поштою (електронною поштою) законодавством не передбачено.

До заяви додаються документи (копії документів), які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни виборчої адреси. У разі якщо до заяви додаються копії документів, їх оригінали пред’являються органу ведення Реєстру для перевірки вірності цих копій.

До таких документів можна віднести довідку з місця роботи, довідку з місця навчання, документ, що підтверджує право власності або оренди на житло, яке знаходиться за місцем, де виборець хоче проголосувати, проїзні документи, путівка в санаторій, довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи. Перелік таких документів не є вичерпним.

Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

27 травня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів