В Ужгороді завершився шаховий турнір-меморіал

В Ужгороді завершився шаховий турнір-меморіал
Шістнадцятий рік поспіль в обласному центрі Закарпаття відбувається меморіальний шаховий турнір пам’яті видатного вірменського гросмейстера, дев’ятого чемпіона світу Тиграна Петросяна.

 

Цьогорічний турнір відбувся в обласному центрі 26 травня в приміщенні шахового клубу СЦД «Ювентус». Помірятися силою інтелекту приїхала рекордна за останні роки кількість учасників – 58 юних гравців із кількох районів краю. На урочистому відкритті організатори привітали шахову юнь, вшанували пам’ять видатного гросмейстера Тиграна Петросяна та згадали історію петросянівських меморіалів.

Згодом розпочалися шахові поєдинки. Нелегку дистанцію у сім турів найупевненіше подолали ужгородці Марія Габор та Микола Доманський – по 6 очок. Завдяки вищому коефіцієнту абсолютним переможцем турніру стала Марія Габор, яка і здобула головний приз. «Бронзу» з 5,5 очка теж здобув представник обласного центру Михайло Кормош. А от у дівчат краще виступили юні мукачівки. Перше і друге місце відповідно посіли Марія Маслей та Лілія Орос. «Бронзовою» призеркою стала Соломія Волошин із Ужгорода. В інших номінаціях призи також отримали три найкращі гравці до 8 років і наймолодша учасниця. Взагалі без подарунків не залишився жоден юний шахіст. Кожному з них була вручена керамічна фігурка шахового ферзя, майстерно виконана місцевим умільцем.

 

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

31 травня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів