Мирослав Бабяк: «Професійний контракт цінніший за вихід у плей-офф!»

Мирослав Бабяк: «Професійний контракт цінніший за вихід у плей-офф!»
Головний тренер вважає, що ужгородці більше мотивовані, аніж коломийці

 

Уже в неділю, 2 червня, о 18:00 головна команда обласного центру Закарпаття на домашньому «Автомобілісті» проведе останній поєдинок в аматорському чемпіонаті держави. Їх суперником стане «Покуття» з Коломиї, яке має хороші шанси пройти до фінальної стадії змагань. Для цього потрібно здолати «Ужгород» і внести до свого очкового багажу ще три залікові бали. Тоді результат матчу: ОДЕК – «Тернопіль-ДЮСШ» носитиме виключно формальний характер. «Ужгороду» навіть три очки не дозволять покращити турнірне становище, та й поразка не вплине на місцерозташування команди в турнірній таблиці. Позаяк «Рочин» знявся з розіграшу, а «Кристал» 4 очки вже не набере… Проте мотивація в «Ужгорода» повинна бути іншою – така думка головного тренера Мирослава Бабяка.

  • Мирославе Юрійовичу, минулого туру «Ужгород» поступився на виїзді ОДЕКу 4:1. Чого забракло команді, аби здобути бодай нічию?
  • Однозначно, досвіду. Позаяк ми вже доводили, що вміємо успішно грати на виїзді із лідерами чемпіонату. Та ще й арбітри втрутились у формування кінцевого результату. Два пенальті у ворота суперника не призначені, натомість у наш бік при аналогічній ситуації на 11-метрову позначку рефері вказав. Але я не хотів би звинувачувати суддів. Ми самі винні у поразці. Голи у наші ворота були забиті виключно через наші помилки.
  • «Ужгород», незалежно від результату у матчі з «Покуттям», не змінить позицію у турнірній таблиці. А суперник може вийти до фінальної частини аматорського чемпіонату держави. Та це не означає, що команда здасться без бою.
  • Навпаки, гадаю, ужгородці більше мотивовані, аніж коломийці. Позаяк, погодьтеся, професійний контракт цінніший за вихід до плей-офф. Це розуміють і самі футболісти. Учора на тренуванні пішов цілий флакон заморозки – така була «заруба». Тим більше, ми винні вболівальникам за провалену домашню гру із «Агроном» та й виїзну із ОДЕКом. «Покуття» – дуже злагоджена команда, яка реалізовує свої моменти. Я часто спостерігав за їх матчами в ютубі, тому була можливість розібрати слабкі й сильні сторони коломийців. Відповідно в останньому матчі чемпіонату ужгородці покажуть на що здатні, принаймні ті, хто думає про власне футбольне майбутнє.
  • Ви натякаєте, що не всі футболісти розуміють, яку довіру та й можливість себе реалізувати вони авансом отримали?
  • На жаль, так. В останньому поєдинку вийде дещо змінений склад. Бо деякі футболісти не виправдали сподівання тренерського штабу та й керівництва клубу.
  • Команда у повній бойовій готовності?
  • Так. Думаю, і Андрій Лазар у неділю буде готовий до матчу, принаймні я на нього розраховую. Єдине, не гратиме В’ячеслав Пінковський через перебір жовтих карток. Інші, ніби, всі у формі.
  • «Ужгород» за крок від Другої ліги. На Вашу думку, який відсоток футболістів залишиться у професійній команді?
  • Гадаю, 80% гравців залишаться. Кожна ланка потребуватиме підсилення – принаймні по одному досвідченому футболісту.
  • А Ви залишитесь в «Ужгороді»?
  • Не готовий Вам відповісти. У мене є домовленість із керівництвом клубу до 2 червня. А далі час покаже.

Віталій БІРОВЧАК,

Прес-служба ФК «Ужгород»    

 

31 травня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів