«Традиційна закарпатська іграшка» в ужгородському скансені потішила вихованців дитячих будинків

«Традиційна закарпатська іграшка» в ужгородському скансені потішила вихованців дитячих будинків
У п’ятницю, 31 травня, напередодні Міжнародного Дня захисту дітей  в Закарпатському обласному музеї народної архітектури та побуту відбувся  майстер-клас «Традиційна закарпатська іграшка», організований департаментом культури та службою у справах дітей Закарпатської облдержадміністрації у співпраці з обласним осередком Національної спілки майстрів народного мистецтва України.  

 

На свято запросили вихованців дитячих будинків сімейного типу з Великоберезнянського, Рахівського, Хустського, Ужгородського районів, притулку для дітей (смт. Батьово Берегівського району) та Закарпатського центру соціально-психологічної реабілітації  дітей (м. Свалява).

Привітали присутніх  заступник  голови  Закарпатської обласної ради Петро Грицик,  начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Світлана Якімеліна, заступник директора департаменту культури облдержадміністрації Вікторія Гойдош та директор Закарпатського обласного музею народної архітектури та побуту Василь Коцан.  

Провідні крайові майстрині Людмила Губаль, Марія Купарь, Олена Гораль, Любов Павлишин, Ольга Ловга, Наталія Стегура та Олена Ваш навчали дітей майструвати колоритні ляльки-мотанки та кумедних іграшкових тваринок із тканини та ниток.

Урізноманітнила клопітке творче заняття розважальна програма від артистів Закарпатського академічного обласного театру ляльок, котрі залучили учасників майстер-класу до цікавих ігор,  а також показали інтерактивну виставу «Лялькова забава».

На завершення заходу його учасники отримали від організаторів подарунки і подалися на святковий обід. А результати нинішнього майстер-класу – власноруч змайстровані іграшки – діти забрали з собою на згадку.

 

Джерело: прес-служба ОДА

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

31 травня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів