#є_питання: що думають ужгородці про обмеження продажу алкоголю в нічний час?

#є_питання: що думають ужгородці про обмеження продажу алкоголю в нічний час?
Вчора під час сесії Ужгородської міської ради депутати заборонили продаж алкогольних та слабоалкогольних напоїв на території міста (крім закладів ресторанного господарства) з 23.00 до 07.00. Ми в Uzhgorod.net.ua вирішили запитати містян, що вони думають на цю тему і чи підтримують таку новацію. Публікуємо результати нашого опитування.

 

Новина викликала резонанс, однак більшість ужгородців ставляться до обмеження продажу алкоголю позитивно.

Зокрема з майже 500 учасників опитування на Фейсбуці позитивно до обмеження алкоголю в нічний час ставиться 82% респондентів. 18% голосувальників таку новацію не підтримали. Опитування на нашій сторінці в Інстаграм дало майже ідентичні результати: 83% обмеження підтримують, 17% проти.

Також ми почули чимало думок на цю тему. Так, наприклад, наш читач п. Степан залишив на сайті ось такий коментар: "Впевнений що висловлюю думку багатьох ужгородців що слід тримати в певних рамках продажу алкогольних напоїв на розлив в обласному центрі.Надзвичайно бурно хаотично розрослась мережа *наливайок* у різних місцях які працюють майже цілодобово,деякі відкриті біля культових будівель,навчальних закладів, у дворах житлових будинків та інших небажаних місцях.Прохання до міської влади провести *інвентаризацію* цих алкогольних точок оптимізувати їх враховуючи вимоги Законів про торгівлю алкголем,тютюно куріння,дотримання громадського порядку адже владні структури видають лицензії,дозволи,погодження і т.д".

Підтримують таку ініціативу й мами маленьких дітей. Нина Медведева пише: "якщо буде дійсно закону заборона і нічні магазини не будуть продавати алкоголь,то літом ми з дітками зможемо спати спокійно з відкритими вікнами без шумів та криків пьяних людей котрі ідуть "доганятися" в магазин навпроти мене,бо це просто ужас деколи буває що там робиться".

Однак у дієвість такої заборони вірять не всі. Деякі ужгородці висловлюють думку, що це потягне за собою продаж алкоголю з-під прилавку. Є й думка, що ті, хто хоче випити, завжди знайде таку можливість. Декому ж обмеження не до душі через те, що це не дає змоги придбати алкоголь дорогою з роботи, щоб випити його вдома. Контраргумент: купувати заздалегідь і тримати вдома.

А от Andriy Bondarenko навів цікавий приклад: "В Дніпрі як прийняли цей закон,кількість нічних ДТП скоротилася на 60%.Так що все правильно".

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сухий закон" на ніч: депутати в Ужгороді заборонили продаж алкоголю в місті з 23:00 до 7:00 щоденно

 

31 травня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів