Ужгородський університет налагодив співпрацю зі 115 міжнародними партнерами

Ужгородський університет налагодив співпрацю зі 115 міжнародними партнерами
30 травня у складі 55 осіб засідала Вчена рада Ужгородського національного університету. До заходу долучилося чимало науково-педагогічних працівників вишу, яких нагородили з нагоди Дня науки.

 

Володимир Смоланка вітає Валентину Барчан

Володимир Смоланка вітає Валентину Барчан

Спочатку ректор Володимир Смоланка привітав іменинників, зокрема професорку кафедри української літератури Валентину Барчан із ювілеєм. Вручив науковцям УжНУ документи про надання вчених звань, наукових ступенів, а також нагородив подяками Міністерства освіти і науки України, грамотами Закарпатської ОДА, Ужгородської міської ради, подяками ректора.

Відтак члени Вченої ради таємно проголосували за присвоєння вчених звань та підтримали обрання на посади професора кафедри хірургічних хвороб Василя Русина та низки завідувачів кафедр: Античності, Середньовіччя та історії України домодерної доби – Ігоря Ліхтея, археології, етнології та культурології – Надії Керецман, бізнес-адміністрування, маркетингу та менеджменту – Олесі Дюгованець, модерної історії України та зарубіжних країн – Ігоря Шніцера.

Мирослава Лендьел

Мирослава Лендьел

Робочу частину засідання почали доповіддю проректорки Мирослави Лендьел про міжнародну діяльність університету.

Мирослава Олександрівна зауважила, що Ужгородський університет надає якісні освітні послуги, конкурентноздатний та інтернаціональний, про що, зокрема, свідчить налагодження співпраці з 115-ма партнерами. А ще – участь у таких міжнародних рейтингах, як Times Higher Education World University Rankings, U-Multirank, QS World University Rankings by Region, UI GreenMetric World University Rankings, Webometrics Ranking of World Universities. Цьогоріч уперше вдалося потрапити до Scimago University Ranking, де оцінюються наукові показники.

Загалом, у названих рейтингах враховано стан міжнародної співпраці вишу, його науковий потенціал, участь у міжнародних об’єднаннях, проектах, освітніх виставках, відкриту інформаційну політику. Вагомими факторами є і репутація серед партнерів, роботодавців, випускників, інновації в навчально-науковій діяльності, підтримка сталого розвитку, академічні доброчесність і мобільність. До слова, за останнім показником, а саме участю в програмі Erasmus +, УжНУ посідає 7–8 місце серед вітчизняних університетів. Для продовження активної роботи у відповідному напрямку Вчена рада затвердила Стратегію інтернаціоналізації.

Звітує Василь Калій

Звітує Василь Калій

Міжнародні контакти найпотужніший заклад вищої освіти області розширює і завдяки підготовці іноземних громадян, більшість із яких навчається на медичному факультеті № 2, про діяльність якого звітував декан підрозділу Василь Калій. Факультет засновано 2016 р., і за три роки кількість іноземних студентів збільшилася втричі: нині тут здобувають фах 1275 іноземних студентів із 40 країн.

Ігор Студеняк

Ігор Студеняк

Під час засідання члени Вченої ради також затвердили зміни до Правил прийому до ДВНЗ «УжНУ» у 2019 році, Положення про навчання студентів за індивідуальним графіком, Положення про порядок визнання (перезарахування) кредитів ЄКТС для учасників програм академічної мобільності, Положення про систему комп’ютерної діагностики знань студентів на юридичному факультеті.

До того ж проректор із наукової роботи Ігор Студеняк інформував щодо тимчасового порядку звітування аспірантів, докторантів про виконання індивідуального плану наукової роботи, уточнення тем дисертаційних досліджень, рекомендацію до друку видань.

Чергове засідання Вченої ради заплановане на 25 червня.

Ольга Брайлян

Медіацентр УжНУ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

03 червня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів