«Випускний – не весілля, двічі не відгуляєш!», або Що планують закарпатські студенти на літо?

«Випускний – не весілля, двічі не відгуляєш!», або Що планують закарпатські студенти на літо?
Подорожувати, читати книги, дивитися фільми й працювати – активні студенти УжНУ поділилися з своїми планами на літо.

 

Вікторія Микулянець

Вікторія Микулянець

Голова студради УжНУ Вікторія Микулянець: «Зазвичай для більшості літо – це пора відпочинку, але не для мене. Навпаки, чекаю цю пору для реалізації деяких планів. Люблю гуляти теплими вечорами по набережній та насолоджуватися містом. Протягом цього літа планую розвинути свій бізнес і реалізуватися в сфері, яка мені цікава. А ще планую поїхати у відпустку на море, адже цілий рік кожен із нас працює з думками про те, як улітку відпочиватиме».

Денис Цап

Денис Цап

Студент факультету міжнародних економічних відносин, голова Ужгородського дебатного клубу Денис Цап: «Влітку планую обов’язково відпочити. А ще хочу Україну об’їздити: побачити унікальний каньйон, якому 2,5 млрд років, відвідати найбільшу у світі гіпсову печеру на Тернопільщині, побачити незвичних тварин в Асканії-Новій. Одне слово, маю намір перевідкрити для себе Україну. Наприкінці літа поїду до Брюсселя в складі української делегації, щоб допомогти розробити молодіжну політику ЄС та України. А от роботу на літо не шукаю: трудове життя і так буде довге – ще напрацююся».

Ірина Рип’янчин

Ірина Рип’янчин

Студентка факультету іноземної філології, співорганізаторка Школи волонтерства в Ужгороді Ірина Рип’янчин: «Влітку хочу переглянути всі фільми, які назбиралися в моєму нотатнику за цілий рік! І сподіваюся нарешті знайти час для того, щоб прочитати те, що хочеться, а не те, що треба за програмою. Також маю намір поїхати відпочити в гори на кілька днів, тому чекаю закінчення сесії, як ніколи! Минулого року мені страшенно сподобалося ходити вулицями незнайомої країни, тому цього літа шукатиму таких же чудових вражень. Крім того, я вже знайшла собі підробіток, залишилося уточнити деталі. Тож без діла точно не сидітиму».

Євген Матьола

Євген Матьола

Заступник голови профкому математичного факультету Євген Матьола: «Маю в планах після закриття сесії взятися за фізичний розвиток: походити до спортзалу, пограти у футбол – це мої улюблені зайняття, коли з’являється хоч якийсь вільний час. У перші ж вихідні літа на 4 дні поїхав за кордон – до Праги та Відня, протягом літа хотілося б ще кудись податися відпочити. Наразі я працевлаштований – працюю програмістом в одній з IT-компаній Ужгорода, робота подобається, і оскільки влітку з’являється більше вільного часу, то буду більше працювати і вдосконалювати знання».

Ірина Микулин

Ірина Микулин

Студентка факультету іноземної філології, співзасновниця студпростору Aura Academica Ірина Микулин: «Навчальний семестр у мене досить насичений: пари, робота, проекти. І мені це дуже подобається! А влітку хочу спробувати більше уваги надати фізичному й духовному стану. Припускаю, що часу буде трохи більше – зможу почати займатися спортом. Головне – виробити за літо здорові спортивні звички, а потім дотримуватися їх! Щодо поїздок, то не впевнена, чи вийде в мене відпочити десь, радше поїду на тренінг чи у відрядження. Саме це літо хочу присвятити більше роботі, пізнати себе, власні можливості, приховані задатки».

Марія Заболотна

Марія Заболотна

Капітан чирлідерів УжНУ Марія Заболотна: «Оооо! Плани маю поки лише на першу половину літа: 23 червня – випускний моєї молодшої сестри: поїду додому до Енергодара. Бо випускний не весілля – двічі не відгуляєш. А 6 липня святкуватиму 20-річчя. Найімовірніше, теж удома – там усі найближчі: мама, тато, бабусі з дідусями. А далі планів поки нема – все станеться саме собою. Минулого року цілком випадково випала нагода двічі побувати в Празі, взяти участь у середньовічному фестивалі в Аккерманській фортеці і Параді наречених в Ужгороді. Усе це планувалося за день – за першим дзвінком. Тож чекаю від цього літа не менш цікавих подій!»

Павло Величко

Павло Величко

Студент юридичного факультету Павло Величко: «Літо прийшло надто швидко після насиченої подіями й викликами весни. Найперше настає пора втілити читацькі плани, адже дні стають довшими, а перебіг подій сповільнюється. Це і книги про російсько-українську війну зі спогадів очевидців, і праці про реформи та міжнародний досвід суспільних і економічних змін у різних країнах світу, аби краще підточити власний світогляд та підготувати «ґрунт» для майбутніх проектів. Наразі поїздок не планував, одну навіть устиг скасувати. Втім завжди готовий в короткий період спакувати валізу й податися у нову подорож. Перевагу віддаю новим напрямкам або відрядженням, які поєднані з навчальними модулями та здобуттям нового досвіду. Робота, на щастя, вже є.

Пріоритет надаю цього літа практичному досвіду у сфері юриспруденції, оскільки університет не повною мірою готує молодих українців до реальних викликів професійної сфери. Країні потрібні свіжа кров, насамперед фахівці, професіонали, які, окрім патріотизму, матимуть актуальні знання й бажання їх застосовувати з користю для суспільства. А відпочинок… Думаю, безтурботні студентські часи вже минули, і життя в період магістратури починає рух зовсім інакшим темпом».

Ксенія Шокіна

Медіацентр УжНУ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

04 червня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Ігор 2019-06-15 / 14:09:44

    А в мене ще до відпускного була вже робота, так що канікул ніяких не вийшло, замість походу на випускний купив омріяний металошукач на Віоліті, так що студентське життя в мене скінчилося без почестей