В УжНУ запрацював ІІ Літній університет: чого чекати?

В УжНУ запрацював ІІ Літній університет: чого чекати?
Другий рік поспіль найкращі школярі Ужгорода мають нагоду протягом трьох тижнів поїсти студентської каші – взяти участь у Літньому університеті, що діє на базі УжНУ за підтримки Ужгородської міськради. У понеділок, 3 червня, відбувся перший день університетського «табору». Чим він був цікавий та що чекає на учасників попереду?

 

Цьогоріч Літній університет має кілька новацій: насамперед – зросла кількість його учасників: тепер їх 60. Ще одне нововведення щодо складу учнів полягає в тому, що до участі запросили не лише 10-класників, а й учнів 8-х та 9-х класів. Крім того, на відміну від минулого року, школярі ознайомляться з усіма університетськими підрозділами, а приймають їх тепер на базі двох ужгородських шкіл: №3 та №5.

Ігор Король

Ігор Король

«Не дарма Літній університет має таку назву: протягом трьох тижнів ви будете постійно в університеті, будете бачити його зсередини так, як його ніколи не побачили б, будучи студентом якогось одного підрозділу. Ви матимете нагоду ознайомитися з усіма нашими факультетами, військовою кафедрою, музеями, лабораторіями, обсерваторією – університет розкриється перед вами. А з іншого боку, він є літній – тобто не буде лекцій, оцінок, заліків, іспитів. Навчання в Літньому університеті – це навчання із задоволенням. Це можливість не лише гарно провести час і навчитися чогось нового, а й нагода відпочити. Ми будемо подорожувати Закарпаттям, тут буде те, чого ви не сподіваєтеся побачити. Але залишимо трохи сюрпризів і таємниць на потім. Упевнений: вам з нами і нам з вами буде цікаво», – відзначив проректор УжНУ Ігор Король.

Наталія Мухомедьянова

Наталія Мухомедьянова

Передусім Літній університет покликаний допомогти потенційним студентам обрати майбутню професію та зрозуміти, що саме на них чекає на тому чи тому факультеті. Тож начальниця управління освіти Ужгородської міської ради Наталія Мухомедьянова влучно підкреслила: «Уже тепер 10-класники мають визначитися з майбутньою професією. Якщо ви зробите правильний вибір, то з задоволенням крокуватимете по життю й будете насолоджуватися тим, що робите».

Крім того, молодь познайомилася зі своїми вожатими та дізналася трохи більше про підрозділи університету, його міжнародні зв’язки та можливості, які відкриваються перед нашими студентами та випускниками (йдеться про міжнародні практики, семестрове навчання за кордоном, перспективне працевлаштування тощо). Учасників закликали змінювати світ разом, адже саме таке гасло має наш виш.

Літній університет. День перший

Протягом першого дня школярі знайомилися між собою, мали нагоду почути враження учасників минулорічного Літнього університету, побували на екскурсії в Археологічному музеї УжНУ, а насамкінець, щоб розважитися після насиченого дня, зіграли в «Мафію».

Стежте за нашими публікаціями в спеціальній рубриці – буде цікаво!

Ксенія Шокіна,

відео Віталія Завадяка

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

04 червня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів