Ансамбль «Закарпатські візерунки» дасть перший сольний концерт в Ужгороді

Ансамбль «Закарпатські візерунки» дасть перший сольний концерт в Ужгороді
Одна з них відбудеться найближчої неділі – перший сольний концерт ансамблю «Закарпатські візерунки». Це наймолодший колектив філармонії: його створено у лютому 2018 року з метою популяризації музичного та хореографічного мистецтва Закарпаття.

 

складу ансамблю увійшли Тетяна та Сергій Раховські, широко відомі як родинний вокальний дует «Рідна пісня» з понад 20-літньою історією творчої діяльності. Дует є лауреатом багатьох конкурсів, учасником сотень фестивалів і концертів, а його репертуар включає авторські твори, народні пісні (у власному аранжуванні) та пісні композиторів Закарпаття, зокрема М.Попенка, В.Поповича, В.Кобаля, М.Пірова, В.Калинюка, В.Густі, М.Салай-Пак тощо. Тетяна та Сергій Раховські – члени Національної ліги українських композиторів і Всеукраїнської спілки «Асоціація діячів естрадного мистецтва України». Подружжя є упорядником збірки народних пісень Закарпаття «Сто перлин» та збірки авторських пісень «Два серця». Дует неодноразово представляв українську культуру у Словаччині, Румунії, Угорщині, Німеччині, Словенії.

Танцювальну групу ансамблю складають талановиті молоді артисти під орудою знаного у нашому краї хореографа, викладача вищої категорії Ужгородського коледжу культури і мистецтв Оксани Хижун. Завдяки досвідченому балетмейстеру-постановнику у репертуарі колективу з’явилися такі образно-емоційні танці, як «Гуцульська мозаїка», «Тропотіта», «Зарічевський чардаш», «Кривуляк», «Швабський». Незмінним успіхом у публіки користуються сюжетні танці «Жонатий холостяк», «Сторожницькі гуляння», «Вівчарик». В обрамленні хореографічної групи виконуються й окремі вокальні твори. Концертмейстер колективу – Юрій Керецман (баян).

А віднедавна «Закарпатські візерунки» поповнилися ще й перспективною співачкою, студенткою Київського Педагогічного Університету ім.М.Драгоманова Анастасією Вишневською. Хормейстер за освітою, дівчина з дитинства займається естрадним вокалом у Валентини Зелінки й активно бере участь у концертно-фестивальному житті краю.

«Стежина до щастя» – таку назву отримала дебютна програма ансамблю «Закарпатські візерунки». І краще з того, що вдалося на сьогодні створити колективу, буде представлено глядачам 9 червня о 16.00. Ведуча – Тетяна Раховська.

Підготувала Таїсія Грись

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

04 червня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів