Чому товари з міжнародних поштових відправлень залишились на Закарпатській митниці?

Чому товари з міжнародних поштових відправлень залишились на Закарпатській митниці?
Днями в зону митного контролю митного посту «Тиса» Закарпатської митниці ДФС в напрямку «в'їзд в Україну» прибули вантажні мікроавтобуси, що належать польському транспортному підприємству.

 

Згідно з поданими до митного контролю водіями товаросупровідними документами, на митну територію України переміщувалися міжнародні поштові відправлення, в кількості 142 одиниці, загальною вартістю 7824 Євро. Відправником товару в документах вказано італійське підприємство, а одержувачем – українське, зареєстроване в Львівській області. За результатами опрацювання товаросупровідних документів та враховуючи результати аналізу ризиків зазначеного переміщення, працівники митниці прийняли рішення про проведення повного огляду вантажів (згідно вимог статті 338 МК України).

Відтак, під час здійснення митного огляду встановлено, що у транспортних засобах переміщуються 142 міжнародних поштових відправлення, що відповідає заявленим відомостям. Разом з тим, під час огляду вмісту відправлень встановлено, що в більшості відправлень наявний товар не відповідає опису та асортименту заявлених вкладень у митних деклараціях CN23. А саме, виявлено нові речі (одяг, взуття), косметичні засоби, мийні засоби тощо. Таким чином, відправником міжнародного поштового відправлення вчинені дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України в міжнародному поштовому відправленні – посилці товарів, з приховуванням від митного контролю, шляхом поданням органу доходів і зборів як підстави для переміщення товарів документів, що містять неправдиві відомості щодо

найменування товарів, їх кількості та митної вартості, а також незаявлення за встановленою формою точних та достовірних відомостей в митних деклараціях CN 23 (наявність, найменування або назва, кількість тощо) про

товари, які підлягають обов’язковому декларуванню у разі переміщення через митний кордон України.

Після завершення огляду, з метою з’ясування вартісних та якісних характеристик виявлених товарів призначено проведення товарознавчої експертизи, яка наразі триває.

 

ДФС у Закарпатській області

 

07 червня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів