Закарпатські та київські футбольні арбітри зіграли футбольний матч

Закарпатські та київські футбольні арбітри зіграли футбольний матч
11 червня на ужгородському стадіоні «Авангард» відбувся незвичний футбольний матч між командами футбольних суддів. Силами мірялися команда суддів київської колегії та представники футбольної Феміди Закарпаття.

 

Напередодні матчу голова федерації футболу Закарпаття вручив подяки ОДА «За розвиток футболу на Закарпатті та з нагоди 125-річниці футболу в краї» рефері ФІФА Ярославу Козику, ветеранам суддівського цеху – Олександру Теметєву та ТомашуПфайферу.

А далі ж команди після загального фото на поле вивів відомий в минулому арбітр та гравець  ужгородської «Верховини»  Степан Селменський, якому допомагали Василь Козик та ветеран київських арбітрів.

Поєдинок розпочався за рівної гри, закарпатські арбітри навіть заволоділи ініціативою, однак, матеріалізувати її в забиті м’ячі не зуміли. Добре в центральній частині поля працював Ярослав Козик, а на вістрі атаки діяли Вадим Запрутняк та Юрій Бобаль. Та першими свою нагоду реалізували саме кияни – влучним пострілом відзначився нападник гостей Вільям Франк, котрий до слова став автором дубля в цьому протистоянні. Далі ж кияни зуміли подвоїти рахунок  у зустрічі.  У кількох моментах арбітр С. Селменський своєрідно карав футболістів – замість жовтої картки гравці-порушники віджималися. 

За результату – 0:2 команди пішли на перерву. У другій половині поєдинку ситуація на полі не змінилася, закарпатські арбітри контролювали м’яч, однак забивали кияни. Отак, гості зуміли ще двічі реалізувати свої нагоди – відзначилися Артем Михайлюк та Олександр Шамич. Лише після цього «прокинулися» закарпатці – спочатку свій вихід з кіпером киян реалізував Юрій Бобаль. Далі ж скоротив відставання Денис Федяй, внести гостроту в протистояння міг гол Ярослава Козика, який замкнув передачу партнера вже в пусті ворота. Однак Козик-старший просигналізував арбітру про офсайд у Козика-молодшого. Тож  у фінальні хвилини поєдинку господарі взяли в осаду володіння киян та останні зуміли вистояти й зберегли переможний для себе рахунок  - 2:4.

Після матчу голова комітету арбітрів м. Києва Олександр Шамич зазначив: «Ми кожного року їздимо по областях й проводимо такі поєдинки, вже й на кубку, є гравіювання з написом про те, що відбувся цей поєдинок в Ужгороді. Результат нас зовсім не цікавив у цій зустрічі. Наступне наше турне буде в Чернівці».

В свою чергу закарпатський рефері ФІФА Ярослав Козик поділився враженнями про матч: «Ми раді зустрітися зі своїми колегами з Києва, дуже цікаво було відчути себе в якості футболіста й відчути на собі цю роль. Ми завжди раді приймати в себе колег і друзів, тож думаю, що це футбольне дійство було корисним для всіх»

Семен МИХАЙЛИК

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

12 червня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів