Беріть на замітку: як прибрати набряки під очима

Беріть на замітку: як прибрати набряки під очима
Причин таких набряків є чимало, а от як із ними боротися - читайте в матеріалі.

 

Як прибрати набряклість очей з ранку

Масаж перенісся

Закрийте очі та помасажуйте верхню область носа. Особливу увагу приділіть шкірі праворуч і ліворуч від носа, саме там найчастіше залишаються сліди від окулярів. Такий масаж краще комбінувати з патчами під очі.

Картопляний сік

Домашні рецепти дуже часто виявляються найбільш ефективними, у цьому випадку — сік картоплі не тільки усуває набряки під очима, але й висвітлює темні кола під ними. Можете або прикласти слайси сирої картоплі до повік і залишити на 10-15 хвилин, або натерти картоплю на тертці, покласти в марлю і прикласти такий компрес на очі на чверть години.

Холодні ложки

Порада тримати ложки в морозильній камері може здатися дещо дивною, але постривайте з висновками. Прикладіть холодні ложки до повік поки метал не нагріється до кімнатної температури й вуаля! Набряки як рукою зняло (а в нашому випадку ложкою). Річ у тім, що холодний метал звужує кровоносні судини та в найкоротший час знижує прибирає почервоніння і набряклість в області очей.

Те ж саме стосується і кубиків льоду (а краще замороженого трав'яного чаю). Це найпростіший і ефективний спосіб, якщо ви ставити собі питання, як прибрати набряклість очей зранку. Ще один лайфхак — після того, як вип'єте чаю, не поспішайте викидати пакетик, а натомість покладіть його в морозильну камеру. Після бурхливого вечора він буде як знахідка.

Вершки

Не найбільш очевидний спосіб позбавлення від мішків під очима, але дуже дієвий. Вони заспокоюють суху шкіру, сприяють звуженню кровоносних судин і зменшенню набряків. Все, що потрібно зробити — налити вершки в невелику ємність, додати до них трохи льоду і дати вершкам трохи охолодитися. Після цього замочіть в рідині два ватних диски, злегка їх вичавите і прикладіть до очей. Дайте натуральним патчам нагрітися до кімнатної температури, після чого знову їх змочіть у вершках і повторіть процедуру. Робіть так протягом 10-15 хвилин.

Настій ромашки

Зробіть ту ж процедуру з ватними дисками, але змочивши їх у настої з ромашки.

Огірки

Старий добрий рекордсмен у боротьбі з набряками під очима. Він не тільки усуває набряклість, але і добре освіжає шкіру. Можна прикласти на очі шматочки огірка на 20 хвилин, а можна заморочитися і натерти на тертці, поклавши кашку в марлю. Кажуть, що другий варіант більш ефективний.

Щоб забути про питання, як прибрати набряклість очей зранку, досить збалансовано харчуватися (на харчування при набряклості потрібно звернути увагу передусім), спати не менше 8 годин на день (в усякому разі це рекомендують лікарі), випивати в день не менше 1,5 літра чистої природної води (але за годину — півтора до сну не рекомендується випивати більше ніж 1/3 своєї норми води).

Ну і те про що ми сказали вище — якщо проблеми з набряклістю під очима з'являються аж надто часто, варто переглянути свій спосіб життя. Пам'ятайте, що алкоголь, куріння і малорухливий спосіб життя несприятливим чином позначається на стані шкіри не тільки навколо очей, але і в цілому, не кажучи вже про інші очевидні проблеми. Іноді бувають вечори, наприклад, дні народження, корпоративи, вечірки, на яких ви точно знаєте, що дозволите собі келих — другий, вина. В цьому випадку не забудьте чергувати вино або коктейлі з водою. Тоді алкоголь швидше виведеться з організму і ви зможете уникнути його зневоднення.

Джерело: Укрмедіа

 

13 червня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів