Погляд має значення: Закарпатці все частіше обирають незвичайний аксесуар

Погляд має значення: Закарпатці все частіше обирають незвичайний аксесуар
Ні для кого не секрет, що очі – дзеркало душі. А змінивши їхній колір можна змінити не тільки погляд, а навіть зовнішність й, відповідно, ставлення людей до себе. Все більше закарпатців купують лінзи, тож журналісти Uzhgorod.net.ua вирішили дізнатися про це більше. Спілкувалися із власницею інтернет-магазину Kingdom lens Анею Рубіш.

 

– Аню, якими лінзами цікавляться закарпатці? Прагнуть більше до натурального кольору очей чи все частіше звертають увагу на неординарні варіанти?

– Світові тенденції зараз тяжіють до натуральності і Україна в цьому плані аж ніяк не відстає. При цьому суттєво розширилась кольорова гамма відтінків. Якщо 2-3 роки тому натуральні лінзи були доволі одноманітними (блакитні, сірі та зелені), то зараз ми маємо з десяток відтінків цих кольорів, а також світло- та темно-карі, оливкові, бірюзові, чорні та фіалкові. Кожен знайде на свій смак.

– На що варто звертати увагу при підборі?

В першу чергу, треба орієнтуватися на свій власний стиль і смак, тут все як і з одягом чи макіяжем. Хтось любить більш натуральне, хтось більш виразне лялькове, краса буває різною.

Говорячи, про якісь методи візуального підбору, то орієнтуватися варто на ваш кольоровий тип (весна, літо, осінь, зима). Тобто якщо вам пасують теплі, пастельні відтінки, то й лінзи треба обирати теплих відтінків: світло-карий, жовто-зелений, бірюзовий, перлинний-сірий (айворі),  ліловий. Якщо ж ви полюбляєте контрастні насичені кольори, то і лінзи краще обирати в таких відтінках: холодний сірий, блакитний, насичений зелений, колір темного шоколаду, бузковий. Цікаве спостереження: найбільш універсальні кольори, як не дивно бірюзовий та фіолетовий, вони пасують майже всім!

Якщо ви вирішили спробувати лінзи вперше і не знаєте який колір обрати, то я б радила взяти ті, що мають такий самий відтінок, як і ваші очі, але більш насичений. Такі лінзи будуть доречними в будь-якій ситуації: і наповсякдень, і на вечірній вихід.

– А як шукати надійного продавця? Адже вибір лінз – це відповідальна справа, яка може коштувати здоров’я очей…

Ні для кого не секрет, що найкращий варіант читати відгуки, що залишають на незалежних джерелах: Google, офіційні групи Facebook, тобто там, де у власника магазина немає можливості їх коректувати.

Ринок кольорових лінз в Україні дуже молодий, впізнаваності брендів та виробників майже немає, чим часто користуються продавці. Нерідко доводиться спостерігати ситуацію, коли один і той самий товар продається зі 100, а то і 200-відсотковою різницею в ціні. Тобто дорого не означає добре, а дешево не означає погано, тут кожен магазин вибирає свою стратегію і цінову політику.

– Чи потрібна попередня консультація лікаря?

Звичайно, консультація офтальмолога потрібна, аби переконатися, що немає медичних протипоказів до носіння лінз. Хоч стається таке вкрай рідко, але краще бути певним на 100 %. Самі ж по собі лінзи на очі ніяк не впливають, звісно, якщо дбати про гігієну.

Є й лінзи для корекції зору, вони навіть можуть бути корисними. Великий плюс у тому, що лінзи, на відміну від окулярів, не обмежують боковий зір, і ви повноцінно напружуєте всі м’язи в очах. Також вони не заважають займатися спортом та вести активний спосіб життя.

– Кольорові лінзи лише для краси чи є й варіанти з діоптріями?

Так, є і для корекції зору, наш магазин тільки починає працювати з таким сегментом, але вже можна сказати, що він має великі перспективи.

– І розкажіть трохи про незвичайні варіанти: що пропонує ринок?

Дизайн так званих сrazy-лінз обмежується виключно людською фантазією. Чого тільки не пропонує ринок: котячі очі, лінзи, що світяться під ультрафіолетовим світлом, лінзи, які повністю перекривають око (склери) та роблять його повністю чорним. Crazy-лінзи найчастіше беруть люди, чия професійна діяльність пов’язане з творчістю, для створення креативних образів: це візажисти, стилісти, ведучі, косплеєри.

Ще один сегмент покупців це шанувальники зірок, які у своїх образах використовують лінзи (наприклад, Мерлін Менсон), таким чином фанати намагаються стати більш схожими на своїх улюбленців. Із цікавих новинок у світі креативних лінз райдужні, вони мають одночасно до 7 відтінків і роблять погляд по-справжньому незабутнім.

Хоча й тих, хто хоче просто полякати бабусь біля під’їзду теж вистачає. Так, бувають люди, що носять крейзі-лінзи у повсякденному житті.

Тільки не треба забувати, що лінзи викликають певне звикання: один раз спробував і далі неможливо зупинитися, хочеться бачити себе різним знову і знову.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

14 червня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів